Rodia este o sursa excelenta de potasiu si fibre,
e bogat in vitamina C, dar sarac in calorii, ceea ce-l transforma in
alegerea ideala daca esti la dieta. Fa-ti un obicei din a consuma suc de
rodie! Expertii au constatat ca astfel vei scapa de eventualele
probleme ale aparatului circulator, intrucat rodia reduce nivelul
colesterolului rau din sange, responsabil cu ingrosarea arterelor.
Reduce greturile si ametelileLumina slaba din
timpul iernii, cantitatea redusa de legume si fructe, precum si lipsa de
miscare in aer liber duc lesne la anemie. Intervine insa puterea
vindecatoare a rodiei: la un pahar de suc, adauga o lingurita cu
scortisoara macinata si un strop de miere, amesteca si bea continutul.
Face minuni si in perioada menstruala, in cazul in care sangerezi abundent. Un pahar cu suc de rodie proaspata
reduce balonarea si durerile de stomac, iar daca esti insarcinata, ai
ameteli si nu poti manca mai nimic, putin suc de rodie indulcit cu miere
iti creste apetitul si te pune pe picioare. Iar daca raceala nu te-a
ocolit nici in acest sezon rece, proprietatile antiinflamatorii ale
rodiei te ajuta sa respiri cu usurinta.
Este unul din dezavantajele acestui fruct. In plus,
la fel ca grepfrutul, sucul de rodie interactioneaza cu unele
medicamente. Daca suferi de anumite afectiuni, intreaba doctorul inainte
de a te infrupta din acest delicios fruct.
Cum prepari sucul■Alege o rodie tare si tai-o in doua.
■Stoarce jumatatile cu un storcator manual.
■Asaza un tifon in recipientul in care urmeaza sa torni sucul si strecoara.
■Adauga miere, sirop sau jeleu, pentru a atenua gustul acrisor.
Salata de spanac cu rodie si alune-de-padure
Ingrediente:
■o ceasca de ceapa verde taiata rondele,
■½ ceasca de nuci maruntite,
■o rodie decojita si maruntita (fara samburi),
■o cana cu alune-de-padure crude,
■3/4 ceasca de branza feta faramitata,
■½ ceasca de sirop de rodie.
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, pune ceapa, nucile, rodia si alunele-de-padure
si amesteca usor. Cand servesti, asaza pe fiecare farfurie frunze de
spanac crud si umple-le cu amestecul din bol. Stropeste cu sirop de
rodie si presara branza feta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu