Migdalele sunt excelente în sezonul rece, furnizând organismului o
cantitate valoroasă de energie. Trebuie să ştim însă că migdalele reduc
senzaţia de foame şi că este mai degrabă indicat să ronţăiţi un pumn de
migdale (crude) decât un pumn de covrigei.
Medicament anticolesterol
Un pumn de migdale reprezintă o sursă excelentă de magneziu şi de
vitamina E, de fibre, de potasiu, de calciu, de fosfor şi de fier. Mai
mult, putem vorbi despre migdale ca despre un medicament gustos,
deoarece acestea au acelaşi efect ca unele doctorii ce ajută la
reducerea nivelului colesterolului datorită conţinutului de grăsimi
mononesaturate. Efectul acestora este de a reduce nivelul colesterolului
rău şi de a-l creşte pe cel bun, ajungându-se astfel la un raport
echilibrat.Chiar dacă migdalele sunt bogate în grăsimi, subiecţii folosiţi la
studiu şi-au păstrat greutatea iniţială, ba mai mult, unii dintre ei au
reuşit să scape de câteva kilograme. Acest lucru se datorează faptului
că migdalele, asociate unei diete hipocalorice, ajută la slăbit.
Combat ulcerul
Datorită gustului bun, dar şi a efectelor terapeutice, migdalele trebuie
consumate în caz de ulcer gastric şi în gastritele hiperacide. Motivul
îl constituie uleiul gras din aceste seminţe ce formează un soi de
peliculă de protecţie pe peretele stomacului. De asemenea, protidele din
migdale „anihilează” acidul clorhidric, neutralizând aciditatea
excesivă. Din acest motiv, durerile şi arsurile gastrice se reduc. Şi
colitele de fermentaţie sunt ameliorate datorită substanţelor din
migdale. Seminţele migdalului sunt indicate şi în cazul tusei
convulsive, deoarece au acţiune antispasmodică.
Vă păzesc de atacul cerebral
Consumate zilnic, în stare crudă, acestea reprezintă o sursă
excelentă de vitamina E, un binecunoscut antioxidant care micşorează
riscul apariţiei tumorilor, măreşte puterea de apărare a organismului
faţă de infecţii şi previne bolile de inimă. Un alt element important
conţinut de migdale este acidul folic (vitamina B9), care protejează
inima şi îndepărtează riscul de atac cerebral.
Pentru reducerea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare s-a
constatat că este suficient un consum zilnic de 20 de grame de migdale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu