Legumele şi fructele din cele 5 grupe de culori pot avea anumite
proprietăţi, care luptă împotriva unor tipuri de cancer. Iată ce
alimente trebuie să introduci neapărat în dieta ta zilnică
Alimente roşii
Te protejează de cancer pancreatic şi ovarian. Un studiu realizat pe
15.000 de femei arată că roşiile te protejează de cancer ovarian. Poţi
reduce cu 50% riscul apariţiei acestei maladii, dacă vei consuma o
jumătate de ceaşcă de suc de roşii de cel puţin patru ori pe săptămână.
De asemenea, un alt studiu a demonstrat că o lycopenul conţinut de
roşii, ardei roşii şi coacăze te protejează de cancer pancreatic, dacă
sunt consumate o dată pe zi.
Alimente portocalii
Luptă cu cancerul de stomac şi cel ovarian. Beta-carotenul,
responsabil de culoarea portocalie din cartofii dulci, dovleac, morvov
şi dovlecel, are proprietăţi anticancerigene. S-a demonstrat că acidul
cafeic, un compus organic care se regăseşte în morcovi, are proprietăţi
de încetinire a dezvoltării cancerului de sân. Aşadar, consumă astfel de
alimente de cel puţin trei ori pe săptămână.
Alimente galbene
Luptă cu cancerul esofagian şi de stomac. Citricele, precum grafa,
lămâia sau papaya, sunt foarte bogate în vitamina C, un puternic
antioxidant menit să te protejeze împotriva a numeroase tipuri de
cancer, în special cel de gură, colon şi de stomac. Aceste alimente sunt
bogate în flavonoide care inhibă celule canceroase şi detoxifiază
organismul. Consumă aceste alimente de cel puţin două ori pe săptămână.
Alimente verzi
Luptă împotriva cancerului de plămâni, de sâni şi cel ovarian.
Experţii arată legumele verzi, cum ar fi andivele, broccolli sau varza,
conţin glucozinolaţi, nutrienţi alimentari care previn dezvoltarea
celulelor canceroase. Aceste tipuri de alimente conţin de asemenea
vitamina K, ce ajută la reducerea riscului de cancer pancreatic. Consumă
alimente verzi cel puţin o dată pe zi.
Alimente colorate sau neutre
Luptă cu cancerul ovarian, de stomac şi de colon. În această
categorie de alimente se regăsesc ciupercile, usturoiul sau ceapa.
Alicina, conţinută de usturoi, este un puternic antioxidant şi are
proprietăţi antimicrobiale, dacă este consumat în stare naturală.
Polifenolul, regăsit în ceapă are proprietăţi anticancerigene.
Ciupercile sunt bogate în vitamina D care de asemenea reduce riscul
de cancer ovarian. Consumă astfel de alimente de cel puţin două ori pe
zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu