Cancerul, anemia, hipertensiunea sau intoxicatiile alimentare pot fi combatute foarte eficient cu ierburile pe care le folosesti in bucatarie.
Cimbru pentru cancer
Cimbrul contine falvonoide, un tip de antioxidanti foarte
puternici, care previn cancerul si reduc riscul de atacuri de inima si
infarct. Aceste substante imbunatatesc si eficienta vitaminei C, care
este tot un antioxidant puternic. Vitamina C reduce cantitatea de
radicali liberi care cauzeaza cancer.
Papadie pentru sistemul imunitar
Papadia contine cantitati importante de flavonoide, care au
proprietati antiinflamatorii. Contine si substante care stimuleaza
celulele sanatoase sa atace organismele straine si nocive.
Rozmarin pentru anemie
Rozmarin pentru anemie
Frunzele de rozmarin contin cantitati mari de fier, a carui lipsa
din organism duce la anemie. Aceasta planta contine si carnosic, o
substanta care protejeaza creierul de efectele nocive ale radicalilor
liberi. Reduce riscul de atacuri cerebrale si afectiuni
neurodegenerative precum Alzheimer.
Busuioc pentru hipertensiune
Busuiocul contine anumite substante care actioneaza ca niste
medicamente, reducand tensiunea arteriala. Influenteaza nivelul de
endoteline, proteine care comprima vasele de sange.
Schinduf pentru diabet
Schinduful, cunoscut si sub numele de fan grecesc sau molotru, este
o planta leguminoasa, folosita in bucatarie si in medicina. Extractul
de schinduf imbunatateste controlul nivelului de zahar din sange si
micsoreaza rezistenta la insulina. Este util si pentru femeile care
alapteaza, stimuland productia de lapte.
Oregano pentru candida
Oregano contine agenti antifungici puternci. Acestia inhiba
dezvoltarea ciupercii candida si a altor infectii fungice. Oregano
actioneaza mai bine chiar decat medicamentele.
Coriandru pentru intoxicatia alimentara
Uleiul de coriandru lupta impotriva bacteriilor care cauzeaza
intoxicatii alimentare. Carnea rosie si de pui este purtatoare de
bacterii nocive care duc la intoxicatii, in special atunci cand nu este
gatita corespunzator.
Pentru a preveni intoxicatiile tot ce trebuie sa faci este sa presari putin coriandru pe preparatele tale.
Salvie pentru memorie
Salvia imbunatateste memoria si atentia si inhiba metabolizarea
unei chimicale produse de creier care este asociata cu aceste procese.
Cardamom pentru ulcer stomacal
Daca suferi de ulcer stomacal, incearca sa adaugi in mancarurile
tale si putin cardamom. Extractul din uleiul de cardamom protejeaza
stomacul de ulcerul provocat de alcool sau aspirina.
Menta pentru digestie
Enzimele din menta stimuleaza procesele digestive si ajuta la metabolizare grasimilor si amidonului. Daca acest proces nu are loc inainte ca mancarea sa ajunga la stomac, aceasta nu este bine procesata si apar probleme precum constipatia, diareea sau gazele intestinale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu