Filled Under: , , , , , ,

Soia si spanacul ne feresc de bolile de inima

Plante si alimente care iti feresc inima de boli
Soia

Soia scade colesterolul, avand un continut sarac în grasimi saturate. Includeti-o în meniul zilnic, gatita sau sub forma de lapte sau iaurt!

 Spanacul

Contine luteina, acid folic, fibre si potasiu. Cu siguranta, inima ta va avea numai beneficii de pe urma lui. Fiecare masa care include legume precum spanacul, ardeiul sau broccoli scade riscul de boli cardiovasculare.

Uleiul de masline

Grasimile monosaturate din uleiul de masline au afecte benefice asupra inimii. Cele mai bune sunt uleiurile virgine sau extravirgine, superioare calitativ – mai putin procesate. Poate fi folosit în loc de unt la gatit sau chiar la prepararea unor sendvisuri delicioase.
 
Alunele

Migdalele, fisticul, alunele de padure, caju, nucile… toate varietatile sunt o sursa importanta de acizi grasi, similari celor din uleiul de masline, favorabili bunei functionari a aparatului cardiovascular.

 Ovazul

Ovazul este bogat în acizi grasi omega 3, potasiu si acid folic. Cu un continut crescut de fibre, micsoreaza nivelul colesterolului rau si mentine arterele sanatoase. Perfect pentru micul dejun!

 Merele

Cu un continut important de fibre, magneziu si vitaminele A, B si C, dar si puternice calitati antioxidante, merele consumate frecvent vor tine doctorul departe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu