Soia
Soia scade colesterolul, avand un continut sarac în grasimi
saturate. Includeti-o în meniul zilnic, gatita sau sub forma de lapte
sau iaurt!
Spanacul
Contine luteina, acid folic, fibre si potasiu. Cu siguranta, inima
ta va avea numai beneficii de pe urma lui. Fiecare masa care include
legume precum spanacul, ardeiul sau broccoli scade riscul de boli
cardiovasculare.
Uleiul de masline
Grasimile monosaturate din uleiul de masline au afecte benefice
asupra inimii. Cele mai bune sunt uleiurile virgine sau extravirgine,
superioare calitativ – mai putin procesate. Poate fi folosit în loc de
unt la gatit sau chiar la prepararea unor sendvisuri delicioase.
Alunele
Migdalele, fisticul, alunele de padure, caju, nucile… toate
varietatile sunt o sursa importanta de acizi grasi, similari celor din
uleiul de masline, favorabili bunei functionari a aparatului
cardiovascular.
Ovazul
Ovazul este bogat în acizi grasi omega 3, potasiu si acid folic. Cu
un continut crescut de fibre, micsoreaza nivelul colesterolului rau si
mentine arterele sanatoase. Perfect pentru micul dejun!
Merele
Cu un continut important de fibre, magneziu si vitaminele A, B si C, dar si puternice calitati antioxidante, merele consumate frecvent vor tine doctorul departe.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu