Filled Under: , , , , , , , , , ,

Resveratrolul are proprietati anti-imbatranire

Vinul rosu contine o substanta chimica numita resveratrol, care are proprietati anti-imbatranire. Desi unii specialisti afirmau contrariul, resveratrolul aduce multe beneficii corpului nostru.

O noua cercetare in domeniu arata ca celulele noastre folosesc resveratrolul in forma lui activa, dupa ce el este convertit de corpul uman.

Acest compus gasit in vin are proprietati anti-imbatranire. El poate activa o anumita cale chimica in celule, aceasta fiind legata de un proces de imbatranire mai lent.

Alte studii arata ca resveratrolul aduce beneficii sistemului nostru cardiovascular si ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului. Conform unui studiu aparut in revista "Cell Metabolism" in 2012, suplimentele cu resveratrol luate de oameni nu i-a ajutat deloc.

El se transforma in corp in sulfat de resveratrol, insa cercetatorii au aratat ca acesta poate fi transformat inapoi in resveratrol, in cazurile de tumori maligne ale intestinelor.

Problema pusa de acest compus este ca el e metabolizat foarte repede in corp, ceea ce a determinat o anumita reticenta atunci cand a fost cazul unor teste clinice.

Companiile farmaceutice incearca sa creeze forme de resveratrol care nu pot fi modificate in sulfat de resveratrol si sa obtina toate beneficiile pe care el le ofera.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu