Filled Under: , , , , , ,

Metoda miraculoasa pentru vindecarea cancerului

Cercetatorii de la Universitatea Stanford au gasit o metoda miraculoasa prin care pot vindeca tumorile maligne. Cheia ei sta in blocarea uneiproteine care transmite un semnal esential sistemului imunitar.

Mai exact, prin blocarea proteinei CD47, in corp este transmis un mesaj care duce la inmultirea celulelor sanatoase, scrie inquisitr.com.
Expertii au observat ca celulele maligne creeaza o cantitate dezordonata de proteine si pacalesc sistemul imunitar, astfel incat acesta sa nu distruga celulele daunatoare corpului.
Avand la dispozitie o asemenea informatie extrem de pretioasa, expertii au creat un anticorp care poate bloca proteina CD47, ea protejand sistemul imunitar impotriva celulelor care se pot dovedi mortale. Specialistii au testat noul tratament pe cobai care sufereau de cancer la colon, la ficat,prostata, precum si de cancer mamar si al vezicii urinare.
Reusite majore in lupta impotriva cancerului
Rezultatele obtinute au fost tocmai cele asteptate. Biologul Irving Weissman, de la aceasta prestigioasa institutie de invatamant superior, spune ca metoda functioneaza chiar si dupa ce cancerul avanseaza in organism.
Anticorpul respectiv poate fi eficient, ajungand chiar sa vindece tumoarea maligna sau ii poate incetini dezvoltarea si preveni metastaza. Un prim efect secundar observat a fost un atac pe termen scurt exercitat asupra sistemului imunitar al cobailor. Specialistii sustin, insa, ca acest efect nu are o insemnatate prea mare in comparatie cu distrugerea cauzata in organism de tumorile canceroase.
Cercetatorii americani au primit recent o finantare de 20 de milioane de euro pentru a putea face testele si pe oameni. Si specialistii britanici au obtinut rezultate bune in cadrul testelor unui tratament folosit impotriva cancerului la prostata.
Acesta consta intr-o “radioterapie personalizata” ce actioneaza extrem de repede in organism si creste sansele de supravietuire ale pacientului. Este posibil ca un asemenea tratament sa fie disponibil pentru public in aproximativ doi ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu