Filled Under: , , , , , , ,

Graul incoltit energizant puternic

Energizant puternic
Eşti după o perioadă mai dificilă? Ei bine, graul încolţit este un vitaminizant puternic pentru organism. Conţine B1, B2, B3, B5, B6 şi B9, D şi E.
Remediul este ideal şi pentru şcolari. Sporeşte performanţele şcolare, memoria şi atenţia.
Copiii între 7 şi 14 ani pot lua 1-2 linguri cu grau încolţit, iar cei între 2-6 ani, 1-3 linguriţe pe zi.
Previn îmbătranirea precoceGermenii de grau sunt un aliment complet. Ei conţin substanţe care apără organismul de radicalii liberi, responsabili de procesul de îmbătranire.
In plus, vitaminele, fibrele, uleiurile şi mineralele din aceştia protejează părul, redău elasticitatea şi strălucirea pielii, cresc acuitatea vizuală, menţin dinţii şi gingiile tinere, previn depresiile, avand un uşor efect sedativ.

Remineralizează organismulOboseala şi lipsa poftei de mancare pot fi semnul unei uşoare anemii. Pentru a o preveni, adoptă o alimentaţie echilibrată şi, bineînţeles, consumă grau încolţit.
In componenţa lui se află minerale de bază precum: fier, fos¬for, magneziu, potasiu şi zinc. Dar asta nu e tot!
Graul germinat reglează tranzitul intestinal graţie fibrelor şi previne îngrăşarea.
Proprietăţi 396 kcal/100g
Fosfor 1050 mg%
Magneziu 342 mg%
Calciu 71 mg%
Glucide 45g
Proteine 29g
Lipide 0,5 g
Aşa pui graul la încolţit!
Ai nevoie de: 500 g grau; 1 farfurie întinsă mare.
Cum procedezi:
Speli bine graul şi-l pui pe o farfurie cu puţină apă. După o zi, îi schimbi apa şi-l pui într-un loc ferit de lumină şi de frig, la o temperatură de 20-25 de grade Celsius.
Il laşi aici doar două-trei zile, însă nu uita să-i schimbi apa zilnic. După ce l-ai mutat din nou la lumină, graul începe să germineze.
E recomandat să fie consumat după ce atinge 2 mm, maximum 1 cm (iarna, graul încolţeşte în cinci, şase zile). Altfel, îşi va pierde din vitamine şi din minerale.
Proprietăţi pentru sănătate:
Adulţii pot lua 3-6 linguri pe zi cu grau încolţit.
Cura e recomandată în boli de piele, infecţii, hepatite, cancer, astm, bronşită, insomnie, sindrom migrenos ş.a.
Băutură de grau şi fructeIngrediente: 2 linguri grau încolţit;1 banană; 1 pară; 1 măr; 1/2 grepfrut; 1 mandarină; miere; scorţişoară.
Preparare:
Cureţi fructele şi le pui în storcător. Apoi mixezi în blender graul încolţit cu sucul de fructe.
La final, amesteci băutura cu miere şi presari deasupra puţină scorţişoară.
Proprietăţi pentru sănătate:
Vitamina C din fructe activează nutrienţii din germenii de grau şi ajută organismul să-i asimileze în totalitate.
Antioxidanţii din scorţişoară reglează glicemia şi previn tumorile.
Băutura este ideală bolnavilor aflaţi în convalescenţă, deoarece fortifică organismul şi previne recidivele.
Uleiul de grau scade colesterolul „rău“Poţi combate toxinele din corp dacă iei, timp de o lună, cate 10 picături de ulei de germeni de grau presat la rece, pe o bucăţică de paine, timp de 2-3 luni.
Omega 3 din acest ulei detoxifică organismul, curăţă sangele şi protejează arterele.
Specialiştii mai spun că uleiul din germeni de grau scade cu aproximativ 70% colesterolul „rău“ din organism.
Atenţie! Cura cu grau încolţit este contraindicată persoanelor care au gastrită sau care au intestinul sensibil, femeilor cu ciclul menstrual abundent şi persoanelor care au probleme cu excesul de hormoni estrogeni în corp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu