Ceapa contine carbohidrati, între 28 si 36 de
calorii (la 100 de grame), cantitati importante de potasiu, calciu,
fosfor, zinc, iod, cupru, vitaminele A, E, C, complexul B, proteine,
precum si substante cu proprietati antiseptice.
Specialistii au descoperit ca ceapa este un diuretic excelent, care
favorizeaza eliminarea unei cantitati importante de sodiu din organism.
Datorita acestei proprietati, terapeutii recomanda bolnavilor de guta,
reumatism si de azotemie (exces de uree sau de acid uric în sange) sa
consume zilnic cate 150 g de ceapa cruda timp de 21 de zile.
Previne cancerul
Cercetatorii italieni au studiat efectele dietei bogate în ceapa asupra populatiilor din sudul Europei.
Ei au descoperit ca în tarile în care locuitorii folosesc ceapa în
alimentatie, este redus riscul de aparitie a diverselor forme de cancer:
laringian, esofagian, ovarian, colorectal, de prostata si de san. Ca si
usturoiul, spun specialistii, ceapa are o cantitate mare de seleniu, o
substanta care apara organismul de cancer.
Trateaza tusea persistenta
Daca nu mai scapi de tuse, poti prepara un leac pe cat de simplu, pe
atat de eficient: amesteci cinci lingurite de suc de ceapa cu opt
lingurite de miere. Leacul îl consumi în trei reprize, timp de cinci
zile.
Efectele terapiei sunt extraordinare: accesele de tuse înceteaza si
elimini secretiile acumulate. La fel de eficient pentru tusea
persistenta este decoctul de ceapa. Bautura o prepari din doua cepe, pe
care le fierbi în 500 ml de apa, apoi o îndulcesti cu miere.
Tinctura de ceapa, un bun antibiotic
Tinctura de ceapa se prepara din 500 g de ceapa, care se pun la
macerat în 500 ml alcool de 40 de grade. Dupa 10 zile, lichidul se
filtreaza. Leacul, cu proprietati antibiotice, se administreaza de trei
ori pe zi (cate 30 de picaturi) în tratamentul arteritei, al bolilor
interne din sfera aparatului respirator si al bolilor de piele. In acest
ultim caz, leacul se aplica pe pielea unsa înainte cu crema de
galbenele.
Dizolva calculii biliari
Specialistii au constatat ca ceapa poate preveni litiaza renala. In
cazul persoanelor cu probleme care au mancat cate o salata de ceapa (120
grame), asezonata cu suc de lamaie, timp de 18 zile, s-a observat o
îmbunatatire a starii de sanatate.
Un efect similar îl are consumul de ceapa în cazul litiazei biliare.
Daca ai calculi biliari trebuie sa consumi cate trei lingurite de suc de
ceapa, pe care îl lasi sa se macereze, timp de cinci ore, în trei
linguri de ulei de masline.
Dupa 14 zile de tratament, faci o pauza de o saptamana, apoi repeti
procedura. Efectele nu se lasa asteptate: în scurt timp, poti elimina
calculii biliari existenti, daca nu au dimensiuni prea mari, iar
remediul previne si formarea unor noi calculi biliari.
Remedii externe
Preparate corect, leacurile din ceapa sunt foarte bune la vindecarea
leziunilor. Foile exterioare ale cepei sunt mai bogate în antioxidanti
decat cele interioare. De asemenea, cu cat ceapa este culeasa mai
tarziu, cu atat puterea ei antioxidanta este mai mare.
Ceapa coapta vindeca bataturile: taie o ceapa în doua si las-o sa se
coaca pe o tavita la flacara aragazului. Stropeste ceapa cu otet de mere
si pasta o aplici pe batatura; o fixezi cu ajutorul unui pansament,
mentinand-o timp de 12 ore.
Pentru calcaie crapate aplica suc de ceapa amestecat cu ulei de
masline. Sucul de ceapa linisteste durerea provocata de arsuri ale
pielii.
Filled Under: antibiotic natural, cancer, ceapa, diverse, news, noutati, proprietati antiseptice, sanatate, Stiri externe, Trateaza tusea, vitamine
Ceapa un antibiotic natural cu multe saruri si minerale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu