Dudul și afinul, pentru formele incipiente de diabet
În cazul formelor incipiente de diabet, fitoterapeutul Ovidiu Bojor
recomandă în cartea sa „Ghidul plantelor medicinale şi aromatice de la A
la Z“ remediile din afin şi cele din dud alb sau negru, care au acţiune
hipoglicemiantă dovedită.
Prepară infuzia de afin din 1-2 linguriţe de frunze
la o cană cu apă clocotită. Lasă lichidul acoperit pentru 15 minute,
după care filtrează şi bea câte 2 căni pe zi, timp de o lună.
Beneficii în formele uşoare ale bolii aduce şi infuzia de dud (atât
cel alb, cât şi cel negru) pe care o prepari dintr-o lingură de plantă
la 250 ml de apă fierbinte. Lasă vasul acoperit 10-15 minute, după care
strecoară infuzia şi bea câte 3 căni pe zi, timp de o lună şi jumătate.
Şi infuzia din următorul amestec de plante este la
fel de eficientă: 40 g frunze de afin, 20 g frunze de dud, 10 g frunze
de nuc, 10 g frunze de urzică, 20 g teci de fasole. Pune o lingură din
acest amestec la o cană cu apă fierbinte. După ce s-a mai răcit,
filtrează ceaiul şi bea câte 2-3 căni pe zi, timp de trei săptămâni.
Maceratul de brusture purifică sângele
Dintre tratamentele din natură, cele cu cicoare şi cu brusture sunt
recunoscute pentru „capacitatea” lor de curăţare a sângelui, emilinarea
toxinelor din organism şi normalizarea nivelului de zahăr din sânge.
Prepari infuzia de cicoare din 2 linguriţe de rădăcină sfărâmată la o
cană cu apă fierbinte.
Lasă cana acoperită 10 minute, după care filtrează şi bea câte 3 căni
pe zi, înaintea meselor principale, timp de două luni. Infuzia de
cicoare o mai poţi prepara şi astfel: 2 linguriţe din părţile aeriene
ale plantei la o cană cu apă fierbinte.
Şi maceratul de brusture are efect hipoglicemiant. Îl prepari dintr-o
linguriţă de rădăcini de brusture pe care o pui la macerat de seara
până dimineaţa, într-un litru de apă. A doua zi încălzeşti maceratul, îl
filtrezi şi bei câte 2 căni pe zi, pe care le consumi treptat. Urmează
cura timp de 2 săptămâni, fă pauză 10 zile, după care o reiei.
Alte remedii de ajutor din bucătărie
- suc de cartofi (jumătate de pahar pe zi amestecat cu puţin suc de lămâie);
- suc de castravete (o jumătate de pahar pe zi, timp de tei săptămâni) ;
- combinaţie de sucuri: amestecă 300 ml suc de morcovi, 100 ml suc
de ţelină, 120 ml suc de lăptuci şi 120 ml suc de pătrunjel. Bea câte
un pahar din acest amestec în cursul zilei, în mai multe reprize;
- suc de varză proaspătă (1-2 pahare pe zi, timp de două luni);
- seminţe de dovleac (30 g de seminţe curăţate de coajă şi tăiate
mărunt pe care le fierbi în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute.
Filtrează şi bea câte 2 căni pe zi, una dimineaţa pe stomacul gol şi
una seara, cu 30 de minute înainte de culcare, timp de şase săptămâni);
- tinctura din coajă de portocală (40 g de coajă de portocală
măcinată pe care o pui la macerat pentru 15 zile în 10 ml de alcool de
75 de grade. Strecoară şi ia de trei ori pe zi câte 8-10 picturi de
tinctură în puţină apă).
Remediile, pe lângă medicaţia orală
Remediile din plante pot fi utilizate sub formă de ceai (2-3
căni/zi), tincturi, capsule, în doze strict individualizate. Pe lângă
medicamentele hipoglicemiante orale, persoanele care au un nivel ridicat
de zahăr în sânge pot încerca: urzica (infuzie din 60 de grame de
frunze la un litru de apă şi se beau câte două căni pe zi), salvia
(infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă. Se recomandă câte
două-trei căni de ceai pe zi), dar şi remediile din frunze de anghinare
şi de cicoare, care reglează glicemia prin stimularea funcţiei de
transformare a zaharurilor.
Filled Under: diverse, glicemia, informatii utile, news, Plante, Remedii naturale, sanatate, scade glicemia
Plante care ne scad glicemia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu