Cei care prefera gratarele in aer liber trebuie sa stie ca acestea ascund un mare pericol pentru sanatatea lor. Cercetatorii britanici sustin ca gratarul pe care il folosim afara este plin de bacterii, fiind chiar mai murdar decat un scaun de toaleta.
Gratarul pe care pregatim carnea si alte delicatese gustate la
iesirile la iarba verde este plin de bacterii precum salomonella, E.
coli si listeria, scrie inquisitr.com. Specialistii britanici au facut
teste in care au identificat 1,7 milioane de microbi pe fiecare 100 de
centimetri patrati ai unui gratar.
Numarul acestor microorganisme periculoase este cu 1.245 de ori mai mare decat cel gasit pe un vas de toaleta.
Doctorul Lisa Ackerley, specialista in domeniul alimentatiei din
Marea Britanie, spune ca aceste microorganisme sunt usor transferate pe
hamburgeri, fripturi si alte produse pregatite pe gratar.
Bacteriile respective sunt foarte periculoase, putand provoca
infectii gastrointestinale, diaree, greata, febra si alte simptome ale
unei toxinfectii alimentare.
Specialistii recomanda spalarea frecventa a gratarului cu solutie
dezinfectanta inainte de fiecare folosire. Oamenii nu curata asa cum ar
trebui gratarul pe care il folosesc, unii crezand ca grasimea acumulata
in timp ajuta la imbunatatirea gustului carnii preparate pe el.
Pentru a nu avea probleme, este bine ca inainte ca produsele respective sa fie asezate pe gratar, suprafata acestuia sa fie incalzita bine, bacteriile fiind astfel omorate. Expertii recomanda acoperirea gratarului in perioadele in care nu il folosim, evitand astfel contaminarea lui
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu