Efecte benefice asupra organismului
Ceapa roşie conţine vitaminele A, B şi C, săruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretice. Proprietăţile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă. În cazul în care îţi face rău la stomac, atunci o poţi mânca după ce ai călit-o maxim 5 minute în puţin ulei de măsline.Recomandată în curele pentru slăbit
Datorită proprietăţilor sale multiple ceapa roşie se regăseşte pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea şi eliminarea toxinelor din corp, mult mai uşor şi mai rapid. Este şi un foarte bun diuretic. Ceapa roşie conţine, de asemenea, o cantitate mare de flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant, care micşorează riscul afecţiunilor cardiovasculare), ceea ce ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, un exemplu în acest sens fiind hipertensiunea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu