Filled Under: , , , , , , , ,

Borsul facut in casa face minuni pentru sanatate

Borsul de putina, preparat in casa din ingrediente naturale si folosit ca ingredient pentru ciorbe este un remediu pentru o serie de afectiuni: de la astm, bronsite, oboseala cronica, boli nervoase si endocrine si pana la combaterea alcoolismului. Extern, borsul se foloseste in cosmetica pentru catifelarea tenului.

Cura revitalizanta

Nutritionistii recomanda cura cu bors pentru revigorarea intregului organism. Daca vrei sa fii in forma, bea cate o cana cu bors cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale, timp de 20 de zile. Dupa o pauza de sapte zile, cura se poate repeta.

Calmeaza durerile de ficat

Daca ai probleme cu ficatul sau cu bila, bea pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, cate o cana de bors. Pentru a fi mai eficienta terapia, in cana cu bors se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin.

Regleaza nivelul glicemiei

Nivelul crescut al glicemiei in sange este este „un fenomen”(cum il numesc nutritionistii) care apare frecvent, la amatorii de dulciuri. Daca esti in aceasta situatie, ca sa eviti complicatiile specifice diabetului, apeleaza la doua remedii traditionale: borsul si ceapa cruda. Bea cate o cana de bors inaintea meselor principale, iar ceapa o poti adauga in salata de cruditati. Daca ai probleme cu glicemia, consuma cele doua alimente la fiecare masa cel putin 30 de zile.

Te scapa de migrene

Practic, s-a constatat ca durerile de cap, insotite de ameteli, cedeaza daca suferindul bea un litru de bors pe parcursul unei zile. Este bine sa asocieze acestei terapii si o frectie usoara a tamplelor cu otet de mere.

Tratament simplu pentru obezi

Timp de o saptamana, cei care lupta cu surplusul de kilograme trebuie sa consume un tonic simplu si foarte eficient, pe care sa-l prepare in casa din: 500 g bors proaspat, 2 litri de apa de izvor, zeama unei lamai si 3 linguri de miere. Toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Apoi se toarna in sticle, care se pastreaza la temperatura camerei. Toata cantitatea se bea intr-o singura zi. Efectele curei apar dupa primele trei-patru zile.

Este bun si pentru astmatici

In bolile respiratorii, astm si in bronsite, borsul are efecte calmante: dispare tusea, dar si senzatia de sufocare. Daca ai astfel de probleme, bea la micul dejun si la masa de pranz cate o cana de 250 ml bors caldut, amestecat cu 100 ml de ceai de patlagina, intr-un interval de 15 minute. Cei care nu suporta gustul acrisor al borsului pot adauga o lingura de sirop de catina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu