Filled Under: , , , , , , , ,

Sfaturi pentru a scapa de matreata

SPALA-L DE DOUA ORI

E de preferat sa-ti speli parul de doua ori: prima data vei indeparta scuamele si uleiul acumulat pe par si scalp, iar abia a doua ora samponul va putea actiona asupra problemei. Lasa-l pe par in jurul a cinci minute si dupa aceea clateste-l.

SAMPON CU GUDRON

Daca sampoanele antimatreata nu functioneaza, incearca unele cu gudron. Desi e destul de eficient, poate avea si cateva dezavantaje. Pe langa un miros puternic, poate pata parul deschis la culoare si irita pielea. Poti indeparta mirosul daca iti clatesti parul cu putin suc de lamiae. Un balsam sau o masca sunt la fel de eficiente. Daca ti-a iritat scalpul, intoarce-te la o formula mai blanda.

SCHIMBA-TI SAMPONUL

Ai grija ca anumite sampoane nu se potrivesc scalpului si tipului tau de par si pot duce la aparitia matretii. Schimba-l pe cel pe care il folosesti in mod obisnuit cu unul impotriva matretii. Acesta contine ingrediente speciale, precum zinc pyrithione, care poate omori ciuperca, acid salicylic (cu efect de scrub asupra celulelor de la nivelul scalpului), sulfat de seleniu (poate reduce ciuperca) sau ketoconazol care actioneaza asupra unei game largi de ciuperci.

MAI MULTE SAMPOANE

Dupa o periaoda, samponul tau favorit poate sa nu mai dea rezultate bune si matreata se poate intoarce. Asta inseamna ca scalpul tau a capatat rezistenta la ingredientele active si ar fi bine mai alegi inca unul sau doua produse cu formule diferite si sa le schimbi intre ele. Foloseste unul o luna, apoi, urmatoarea luna incearca altul si, apoi, revino.

SAMPON PETRU BEBELUSI

Desi e greu, incearca sa rezisti tentativei de a te scarpina, poti rani scalpul. Pana dispare iritatia incearca un sampon delicat, precum cel pentru bebelusi.

SCAPA DE TRANSPIRATIE

Dupa ce faci exercitii fizice sau o activitate care te face sa transpiri, ar fi bine sa faci rapid un dus si sa-ti speli si parul. Transpiratia irita scalpul si accelereaza descuamarea celulelor pielii.

CONSULTA UN MEDIC

Daca nimic nu functioaneaza, incearca totusi sa consulti un dermatolog. Acesta iti poate prescrie si niste medicamente pe care sa le folosesti concomitent cu produsele de ingrijire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu