Filled Under: , , , , , , , ,

Remedii pentru a putea trata otita

Otita este o inflamatie a urechii medii sau a conductului auditiv extern. Cauzele afectiunii sunt bacteriile si virusii care se dezvolta in urechea medie. Boala apare mai frecvent la bebelusi din cauza faptului ca trompa lui Eustachio este mai lunga si mai orizontala.

Simptomele bolii sunt: durere medie pana la severa a urechii, o scadere a auzului, curgerea din ureche a unui lichid galbui, stare generala proasta, febra, insomnie, zvacnituri in ureche.
Cum tratam?
Sunt foarte multe remedii naturiste pentru dureri de urechi si otita, dar fara indoiala trebuie consultat medicul specialist.

Tratamentul cu tinctura de echinaceea: se pun in urechea cu otita 7-8 picaturi o data pe zi.

Tratament cu unguent cu propolis: cu un betisor de ureche uns in prealabil cu unguent de propolis se unge de doua ori pe zi conductul auditiv.

Tratament cu infuzie de musetel: Se face o infuzie cu 1 lingurita de planta la 250 ml de apa. Se fac spalaturi ale urechii de trei ori pe zi cu aceasta infuzie.

Tratament cu uleiurui esentiale: se amesteca 2 picaturi de ulei de musetel cu 2 picaturi de ulei de cimbru si 10 picaturi de tinctura de propolis. Se pun in urechea cu otita, 3 picaturi de trei ori pe zi din acest amestec.

Tratamentul cu bitter suedez: cateva picaturi de bitter suedez se pun pe un tampon mic de vata. Se pune in ureche 1 picatura calda de ulei de cimbru dupa care se aplica tamponul de vata cu bitter.

Tratament cu suc de lamaie: se stoarce ½ lamaie si se imbiba cu suc un tampon cu vata sau cu tifon care apoi se introduce in ureche.

Tratament cu macerat de busuioc: Se ia o crenguta de busuioc, se marunteste si se pune intr-o ceasca cu apa. Se lasa peste noapte. Se incalzeste o lingurita din macerat si se pun picaturi cu o pipeta in ureche. Se repeta procedura pana la vindecare. Acest remediu naturist poate fi aplicat si la copii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu