Filled Under: , , , , , , , , , ,

Alimente care ne feresc de cancer

Nutritia joaca un rol important in preventia bolilor, iar alimentele pe care le consumati mai rar pot fi deosebit de valoroase. Migdalele, de exemplu, previn bolile inimii, iar smochinele sunt eficiente in digestie.

1 Migdalele - imbunatatesc memoria

Persoanele care consuma migdale au un nivel mai ridicat de colecistochinina, un hormon care grabeste senzatia de satietate, arata un studiu publicat in „Jurnalul American de Nutritie Clinica“. Alte cercetari au aratat ca aceste fructe contribuie la imbunatatirea memoriei, feresc de boli precum Alzheimerul si afectiunile cardiovasculare. Specialistii spun ca au efectul unor statine (molecule care micsoreaza nivelul colesterolului).

2 Sparanghelul – creste actiunea insulinei

Acest aliment contine inulina, un carbohidrat care nu este digerat, dar care poate furniza bacterii benefice intestinului gros. Mai mult, asparagina, o substanta gasita in sparanghel, ajuta corpul sa transpire. Un studiu publicat in „Jurnalul Britanic de Medicina“ a aratat ca extractul din sparanghel creste semnificativ actiunea insulinei, acel hormon care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. O portie de sparanghel zilnic asigura necesarul de folati, adica de vitamina B. Folatii reduc nivelul de homocisteina, o substanta din sange, care, in cantitati mari, creste riscul aparitiei bolilor de inima.

3 Conopida – proprietati anticancerigene

Contine un compus numit indol-3- carinol (13C), care are proprietati anticancerigene. Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea, ca un alt compus chimic din conopida, numit sulforafan, este benefic pentru combaterea cancerului de plamani ori prostata. Cel putin asa s-a dovedit in studiile facute pe animale. De asemenea, artrita reumatoida poate fi combatuta cu ajutorul acestei legume. Nu in ultimul rand, biotina, o vitamina solubila din conopida, este eficienta in combaterea matretii. Consumata inainte de culcare, conopida poate calma ticuri nervoase, precum scrasnitul din dinti, in timpul somnului.

4 Ouale – risc scazut de boli de ochi

Potrivit unui studiu recent, oamenii care se hranesc cu alimente bogate in substante precum luteina si zeaxantina au un risc cu 20% mai scazut de a dezvolta cataracta si cu 40% degenerescenta maculara, o boala a ochilor care afecteaza retina. Ouale sunt surse bune pentru aceste chimicale. Cei care consuma un ou fiert tare la micul dejun vor asimila mai putine calorii in restul zilei, deoarece ouale sunt extrem de hranitoare, aspect obervat intr-un studiu publicat in „Jurnalul Amercian de Nutritie“.

5 Smochinele – intarzie absorbtia zaharului in sange

Sunt bogate in fibre, care intarzie digestia si absorbtia zaharului in sange. Contin o substanta care ajuta la prevenirea bolilor de piele si a unor forme de limfoame.

6 Kiwi – bogat in fibre si nutrienti

Consumul de kiwi protejeaza ADN-ul celulelor, prevenind astfel cancerul. E bun si pentru protejarea ochilor de afectiuni, deoarece contine luteina si zeaxantina. Coaja acestui fruct este foarte bogata in nutrienti si fibre.

7 Cartofii – inhiba cresterea tumorilor

Contin un tip de proteine numite lectine. Acestea pot inhiba cresterea tumorilor. Pe langa asta, cartofii fac bine tenului. Va puteti curata fata cu felii sau cu suc de cartofi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu