Filled Under: , , , , , , , , , , ,

Metode pentru ingrijirea pielii iarna

Odata cu venirea sezonului rece, pielea capata un aspect tern, este mai uscata si isi pierde din elasticitate. Pentru ca tenul tau sa radieze de sanatate si in mijlocul iernii, urmeaza cateva sfaturi simple si eficiente:
Fa baie cu uleiuri esentiale
Cum ti se pare ideea unei bai pline cu apa in care sa torni cateva picaturi de ulei de jojoba sau de migdale? Pe langa faptul ca te vei simti mai bine psihic si vei scapa de anxietate, proprietatile hidratante ale uleiurilor constituie un adevarat balsam pentru pielea ta.
Bea multa apa
Hidratarea este principala regula pe care trebuie sa o ai in vedere in cazul in care vrei sa atingi un nivel de confort optim, si nu numai in ceea ce priveste pielea. Si ceaiurile sunt la fel de bune, asadar poarta mereu la tine o sticla plina cu apa sau ceai si bea la intervale scurte de timp, chiar daca nu simti neaparat nevoia.
Foloseste umidificator
O solutie ingenioasa este procurarea unui umidificator care sa previna deshidratarea si sa pastreze un grad de umiditate potrivit pentru interiorul casei. Astfel ajuti la imbunatatirea aspectului pielii, chiar daca nu observi rezultatele imediat.
Nu uita de exfoliere
Cu toate ca de multe ori nu realizezi importanta unor reguli simple de beauty, daca vrei sa arati cat mai bine posibil nu trebuie sa "uiti" de ele. Exfoliaza-ti pielea o data pe saptamana, la dus, pentru a inlatura celulele moarte si pentru a reda pielii aspectul proaspat si catifelat.
Alege cremele cu uleiuri
Cumpara mai degraba lotiuni si creme pe baza de uleiuri, care vor pastra pielea moale si hidratata pentru mai mult timp. Observa pelicula de stralucire pe care aceste uleiuri o confera, intrucat de cele mai multe ori, majoritatea cremelor se absorb destul de repede, lasand pielea mata.
Nu renunta la protectia solara
Nu renunta la cremele de protectie solara doar pentru ca vara s-a terminat. Alege produsele care garanteaza atat o hidratare intensiva, cat si protectie impotriva razelor UVA si UVB.
Poarta manusi
In timpul iernii, pielea necesita ingrijire sporita, mai cu seama tenul si mainile, deoarece sunt cele mai "expuse" zone ale epidermei. Asadar, poarta mereu manusi si aplica pe maini un strat generos de crema in fiecare seara si dimineata.
Renunta la foehn
Incearca sa folosesti mai putin foehnul. Spala-te pe cap seara si lasa parul se se usuce natural. Aerul cald poate provoca o multime de neplaceri, mai ales in timpul iernii, uscand scalpul si accentuand fragilitatea firului de par.
Ai grija de buze
Iarna, linsul buzelor se dovedeste a fi o mare greseala, deoarece buzele se crapa din cauza aerului rece si incep sa te usture. Foloseste des un balsam hidratant si incearca sa nu-ti mai umezesti buzele cu limba, mai ales cand esti afara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu