Filled Under: , , , , , , , , , ,

Capsunile lupta impotriva cancerului?

Căpșunile au o istorie de peste 2000 de ani. Atat fructele, cat și frunzele au fost folosite din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice.
Specialiștii spun că aceste fructe aromate sunt secretul longevității, deoarece abundă în antioxidanți care previn apariția bolilor asociate cu riscul crescut de deces. Căpșunile au proprietăți anticancerigene, anti-neurodegenerative și antiinflamatorii.
Scad colesterolul răuCele mai importante substanțe nutritive, cu rol antiinflamator, prezente în căpșuni sunt: antocianinele, flavonoizii și resveratrolul. Aceste substanțe protejează inima și reduc stresul oxidativ, împiedicand distrugerea vaselor de sange.
In plus, căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fitonutrienți și mangan, mineral antioxidant important care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind afectarea celulară.
Nu în ultimul rand, căpșunile reduc nivelul colesterolului rau din sange și diminuează activitatea de conversie a agiotensinei, o enzimă a cărei hiperactivitate crește riscul de hipertensiune arterială.
Echilibrează valorile zahărului din sangeUn alt beneficiu al căpșunilor descoperit de către cercetători se referă la menținerea în limite normale a nivelului de zahăr în sange.
Acest efect benefic al căpșunilor se datorează polifenolilor care inhibă activitatea enzimei numită alfla-amilază responsabilă de descompunerea amilozei din amidon în zaharuri simple.
Astfel, dacă acțiunea acestei enzime este redusă, se eliberează mai puține zaharuri simple în sange si se reduce, implicit, riscul de apariție a diabetului zaharat de tip 2.
Luptă împotriva canceruluiPrintre factorii principali care stau la baza apariției cancerului se numără stresul oxidativ, inflamația cronică și excesivă și lipsa de antioxidanți din organism.
Insă, printr-un consum regulat de căpșuni toti acești factori sunt diminuați, reducandu-se astfel riscul de apariție a cancerului.
Fitonutrienții din compoziția căpșunilor luptă  în mod eficient împotriva cancerului prin diminuarea activității enzimelor răspunzătoare de producerea inflamației.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu