Fiecare dintre noi avem varza murata acasa, cum ar fi o masa de
sarbatori fara varza murata. Atat varza murata, cat si zeama sau
moarea, cum i se mai spune prin diferite parti ale tarii, sunt adevarate
depozite de medicamente naturale care pot preveni si vindeca diferite
boli.
Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza
cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului
imunitar al organismului.
Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se
gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale precum magneziu, acid
folic, potasiu, fier, iod.
Varza murata este singurul produs vegetal care contine vitamina B12,
care incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si
impiedica pierderile de memorie.
In compozitia moarei se regasesc o parte din vitaminele si
antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri
minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.
Astfel, varza murata dar si moarea contin vitamina U, vitamina
antiulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si
zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza
arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza
murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.
Moarea regleaza si stabilizeaza tensiunea. Persoanelor hipotensive li
se recomanda zilnic, un pahar de moare de varza. Cateva pahare de
moare pe zi, mai multe zile la rand, ajuta la normalizarea digestiei,
dar si la prevenirea constipatiei in caz ca te confrunti cu asa ceva.
Desi nu este prea placuta la vedere si nici gustul nu e foarte
atragator, consumata regulat, zeama de varza are efect detoxifiant
asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor.
Filled Under: beneficii, compozitie, diverse, moare, noutati, sanatate, varza murata, vitamine, zeama de varza murata
Varza murata si moarea care elimina toxinele
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu