Filled Under: , , , , , , , , ,

Usturoiul ucigasul perfect pentru bacterii

Usturoiul un super ucigas de bacterii
Usturoiul s-a bucurat de recunoastere a capacitatilor de vindecare inca de acum 5000 de ani, fiind prezent ca medicament in mai toate culturile lumii. In zilele de astazi, probabil cel mai analizat efect al acestei legume este cel de antibiotic.

* Raceli
Este foarte eficient in prevenirea racelilor. Un studiu efectuat pe 150 de persoane carora li s-a administrat fie suplimente de usturoi, fie pastile placebo a demonstrat ca usturoiul reduce semnificativ riscul de a contacta o raceala. In plus, cei care totusi s-au infectat desi fusesera tratati cu usturoi au manifestat simptome mai lejere si s-au vindecat mai repede.
* Cancer
Cercetarile au demonstrat ca usturoiul poate avea cateva efecte anticancerigene, in special in cazul anumitor tipuri de cancer precum cel de colon si de stomac. Dietele cu usturoi pot furniza, de asemenea, protectie impotriva dezvoltarii cancerului de sani, prostata si de laringe.
- Usturoiul ajuta organismul sa lupte in cazuri dificile precum cancerul. Intr-un studiu efectuat pe 50 de pacienti bolnavi de cancer (inoperabil) colorectal, ficat sau pancretic s-a constatat o imbunatatire a activitatii imunitare dupa un tratament cu extract de usturoi ce a durat 6 luni.
- Suplimentele de usturoi pot reduce efectele adverse ale chimoterapiei – oboseala, anorexie, precum si efectele daunatoare asupra inimii si intestinului.
* Paraziti intestinali
Usturoiul este utilizat, cu succes, impotriva limbricilor
* Bacterii, ciuperci, virusi
Unele studii sugereaza ca usturoiul consumat poate distruge bacteria ce provoaca ulcerul gastrointestinal. De asemenea, este un cunoscut ucigas de bacterii si virusi, usturoiul avand o putere comparabila cu un procent din puterea pe care o are penicilina.
Alte utilizari:
* Ulciorul de la ochi – dispare daca este tamponat cu suc de usturoi de 2-3 ori pe zi.
* Negii – se retrag daca sunt frecati cu bucatele de usturoi taiate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu