Filled Under: , , , , , , , ,

Bauturile energizante chimicale curate

Băuturile energizante atacă smalţul dinţilor, sunt de părere savanţii americani. Nu este prima dată că se lansează o astfel de avertizare, efectele negative ale băuturilor energizante asupra sănătăţii orale fiind identificate de câţiva ani.
O experienţă edificatoare arată cât este de mare riscul. Cercetătorii americani, care publică rezultatele studiului în revista „General Dentistry”, au aşezat timp de 15 minute eşantioane de smalţ dentar uman în eprubete cu băuturi energizante din comerţ şi apoi, timp de două ore, în salivă artificială. Operaţiunea s-a repetat de patru ori pe zi, timp de o săptămână.
La finalul experimentului s-a constatat că acest tip de băutură a atacat atât de rău smalţul, încât riscul apariţiei cariilor era destul de ridicat. Zahărul din aceste băuturi nu a fost luat în considerare în procesul analizat: vinovat este nivelul acidităţii, arată datele cercetării.
Oamenii de ştiinţă recomandă reducerea sau chiar eliminarea din alimentaţie a acestor băuturi. În cazul în care se optează totuşi pentru băuturi energizante, consumatorii trebuie să aştepte cel puţin o oră înainte să se spele pe dinţi, pentru ca periajul să nu accentueze acţiunea corozivă a acidului.
De asemenea, se mai recomandă clătirea gurii cu apă după consumul de băuturi energizante ca mijloc potrivit pentru restabilirea unui nivel acceptabil al acidităţii

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu