Filled Under: , , , , ,

Leacuri naturale pentru varice

Deși varicele apar cel mai adesea la nivelul picioarelor, ele pot fi prezente și în alte zone ale corpului. Aceste vase de sange umflate, bombate și răsucite pot fi ameliorate cu ajutorul unor tratamente pe bază de plante.
Extractul de castan sălbatic reduce inflamația și durereaIn compoziția castanului sălbatic se găsește un compus cunoscut sub numele de aestin, care blochează eliberarea de enzime ce deteriorează pereții capilarelor.
Cercetătorii au descoperit că persoanele care au urmat un tratament pe bază de castan sălbatic, au observat îmbunătățiri semnificative, declarand că inflamațiile și durerile s-au redus în mod vizibil.
Persoanele cu tulburări renale, boli hepatice sau ale sangelui, ar trebui să evite administrarea unei extract de castanul salbatic. Castanul sălbatic nu se combină cu aspirină, clopidogrel, ticlopidină, pentoxifilină, warfarină si alte coagulante, cu excepția situațiilor supervizate medical.
Extractul din semințe de struguri consolidează structura țesutului conjunctiv al vaselor de sange
Extractul din semințe de struguri conține proantocianide oligometrice complexe, antioxidanți care consolidează structura țesutului conjunctiv al vaselor de sange si reduce inflamatia. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că proantocianidele oligometrice complexe pot fi utile în tratarea diverselor probleme care apar la nivelul venelor, precum varice.
Persoanele care suferă de boli autoimune, cum ar fi artrită reumatoidă, scleroză multipla și boala Crohn nu ar trebui sa foloseasca extract din semințe de struguri , din cauza efectelor acestora asupra sistemului imunitar.
Ghimpele îmbunătățește circulația sanguină
Ghimpele este o plantă care conține ruscogenis, un element ce ajută la consolidarea colagenul din pereții vaselor de sange și la îmbunătățirea circulației sanguine.
Efectele secundare ale ghimpelui pot include tulburări digestive, cum ar fi indigestia sau greata. De asemenea, persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau hiperplazie benignă de prostată nu ar trebui sa folosească această plantă fara a consulta un medic de specialitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu