Filled Under: , , , , , ,

Bei sucuri acidulate dietetice?

Sucurile dietetice au aparut ca urmare a necesitatilor femeilor aflate in permanenta la dieta. Aceste bauturi pareau sa fie solutia salvatoare pentru cele care nu puteau sa renunte la sucurile carbogazoase, dar care nu aveau voie sa consume zahar. Intr-un final s-a descoperit ca bauturile dietetice nu reprezinta o varianta prea sanatoasa.
Sucurile carbogazoase, dietetice par sa fie responsabile de o serie de boli precum sindromul metabolic, boli cardiovasculare, obezitate si diabet.

Descopera mai multe informatii despre toate aceste lucruri.

Sindromul metabolic


Sindromul metabolic este de fapt o colectie de factori de risc pentru bolile cardiovasculare si diabet. Printre acesti factori de risc se numara tensiunea arteriala, colesterolul ridicat si obezitatea. In situatia in care consumi cate un pahar cu suc acidulat, dietetic in fiecare zi exista ricul de a stimula cresterea nivelului de glucoza din sange. Acest lucru reprezinta un factor de risc pentru diabet.

Boli cardiovasculare

Sucurile carbogazoase dietetice sunt responsabile de aparitia bolilor cardiovasculare. Explicatia este ca acest tip de bautura mareste colesterolul si tensiunea arteriala. Atunci cand consumi in fiecare zi suc dietetic si acidulat riscul sa suferi de boli de inima mai tarziu este destul de ridicat.

In plus, sucurile dietetice contin aspartam, un inlocuitor al zaharului. Chiar daca acesta nu ingrasa, el provoaca o serie de probleme grave de sanatate. Iata care sunt acelea si ce anume este aspartamul.

Aspartamul este un inlocuitor comun al zaharului si se foloseste de obicei in produsele dietetice. Este adevarat ca acesta se foloseste in cantitati mai mici decat zaharul deoarece este de 200 de ori mai dulce decat acesta, dar si efectele nocive sunt la fel de puternice.

Aspartamul contine metanol, fenilalanina si acid aspartic. Fenilalanina este un ingredient care se gaseste in mod natural in creier, insa in cantitati mari aceasta este toxica si poate duce la aparitia bolilor de inima, dar si la depresie sau schizofrenie. Acidul aspartic consumat in cantitati mari poate duce la distrugerea neuronilor, la scleroza multipla, pierderi de memorie, probleme hormonale, dementa si epilepsie.

Riscurile consumului de apartam

Conform studiilor realizate in ultimii ani, aspartamul are peste 100 de efecte secundare atunci cand ajunge in organismul uman. In primul rand este bine sa stii ca efectele aspartamului apar treptat, de-a lungul anilor si niciodata de pe o zi pe alta.

Printre cele mai frecvente simptome ale intoxicatiei cu aspartam se numara:

- dureri de cap
- pierderi scurte de memorie
- depresie
- insomnie
- nervozitate
- greata
- palpitatii.

In cazuri mai grave, consumul excesiv de produse cu aspartam poate provoca:

- fobii
- tremuraturi
- migrene severe
- dureri oculare si orbire
- astm
- dureri abdominale
- tensiune arteriala.

Consumul frecvent de produse care contin aspartam duce la declansarea unei serii de afectiuni printre care:

- boli neuronale (Alzhemier, Parkinson, scleroza multipla etc)
- cancer
- diabet
- epilepsie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu