Nu mai este mult şi vei putea consuma în voie aceste fructe
micuţe şi pufoase. Ce nu ştiai însă, este că pe lângă hidratare, vei
avea parte şi de o mulţime de alte beneficii din partea acestora. Uite
la ce ne referim!
Valoare nutritivă:
1 caisă este o sursă bogată de beta-caroten și fibre solubile, în
special pectină. Aceasta conţine, de asemenea, fier şi potasiu.
Efecte benefice:
Caisele pot preveni cancerul pulmonar. Se pare că au un nivel mare de
beta-caroten, cunoscut că previne diverse forme ale cancerului, în
special pe cel pulmonar, şi că reduce riscul dezvoltării anumitor boli
de inimă.
Beta-carotenul este transformat de organism în vitamina A, vitamină care
previne nictalopia (orbirea de noapte), dar necesară şi pentru
creșterea și dezvoltarea celulelor, şi menţinerea sănătăţii pielii,
părului şi unghiilor, dar şi al gingiilor, glandelor, oaselor și
dinților.
Caisele oferă şi potasiu, ce are un efect pozitiv în scăderea tensiunii
arteriale. De asemenea, ajută şi la menținerea nivelului optim de
lichide, promovează metabolismul propriu și funcțiile musculare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu