Excelentă sursă de vitamina C şi fosfor, gulia este recomandată pentru sănătatea oaselor şi a cartilajelor. În plus, favorizează absorbţia fierului, are proprietăţi antioxidante şi grăbeşte vindecarea rănilor.Un alt compus al guliei este vitamina B6, pe care organismul o utilizează pentru metabolizarea proteinelor şi acizilor graşi, dar şi la formarea globulelor roşii.
Îmbunătăţeşte
oxidarea celulelor nervoase şi ajută la buna funcţionare a sistemului
imunitar. 100 grame de gulie crudă conţin doar 27 de calorii, astfel că
este un aliment util în controlul greutăţii. Consumul de gulie este indicat în diabet deoarece ajută la stabilizarea glucozei din sânge, dar şi în infecţii virale, bronşite, tuse sau angine.
Sfat: coaja trebuie să fie albă sau roşu închis. Se păstrează 1-2 săptămâni la frigider.
Filled Under: metode naturale, news, noutati, Oase sanatoase, sanatate, stiri interesante, vitamine
Metode naturale pentru a avea oase sanatoase
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu