Filled Under: , , , , , , , , , , ,

Un fruct de avocado pe zi ajută la scăderea nivelului de colesterol rău

Un studiu recent arată că dacă persoanele supraponderale şi obeze, a căror stare de sănătate este bună, ar consuma un fruct de avocado pe zi, acest lucru ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău.
Cercetătorul-şef care a realizat acest studiu a precizat că rezultatele arată că fructele de avocado incluse într-un regim alimentar sănătos au redus nivelul colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scăzută).
"Oamenii nu trebuie doar să adauge un avocado dietei, ci ar fi foarte bine să adauge un astfel de fruct unui regim alimentar sănătos", a afirmat Penny Kris-Etherton, preşedinte al Comitetului pentru Nutriţie al American Heart Association şi expert în nutriţie la Pennsylvania State University.
Doar între 5 şi 6% din calorii ar trebui să vină din surse de acizi graşi saturaţi, care se găsesc în alimente precum untul, brânza şi carnea grasă. În loc de grăsimi saturate, oamenii ar trebui să consume alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi.
Un studiu anterior a arătat că dieta mediteraneană, bogată în acizi graşi mononesaturaţi, proveniţi din uleiul de măsline extravirgin şi mai multe tipuri de nuci, scade riscul de probleme cardiovasculare majore, precum atacuri vasculare cerebrale şi infarct.
Fructele de avocado sunt o altă sursă de acizi graşi mononesaturaţi, dar conţin şi alţi compuşi benefici, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre, potrivit studiului citat de Reuters.
Scăderea cu 13,5 mg/dl a nivelului de colesterol LDL ar putea fi suficientă pentru a preveni nevoia unui tratament medicamentos de ţinere sub control a colesterolului, potrivit lui Kris-Etherton.
"O dietă sănătoasă este eficientă, dar sunt unele beneficii în plus prin adăugarea unui fruct de avocado", a spus cercetătoarea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu