Filled Under: , , , , , ,

Usturoiul inlatura acneea si e momeala pentru pesti

Scoate aschiile

Cand iti intra o aschie in deget, te doare ascutit, dar gandul ca trebuie scoasa de-acolo te sperie mai rau decat durerea. Ei bine, incearca acest truc ciudat: asaza o felie subtire de usturoi deasupra leziunii si fixeaz-o cu un bandaj. Usturoiul va face ca, dupa cateva ore, aschia sa iasa singura din piele!

 

E momeala pentru pesti!

Mirosul puternic de usturoi indeparteaza insectele, dar atrage pestii. Spune-i sotului tau pasionat de pescuit sa ia cu el pe balta cativa catei de usturoi. Somnul, crapul, pastravul si bibanul sunt doar cateva specii de peste ce nu pot rezista in fata unui asemenea “festin”.


Inlatura acneea

Un remediu eficient impotriva cosurilor este usturoiul pisat. Pielea ta nu va mirosi prea imbietor o vreme, insa proprietatile antibacteriene ale usturoiului vor pune in umbra acest disconfort.

 

Stimuleaza cresterea parului

Masajul cu zeama de usturoi la radacina parului descurajeaza caderea acestuia chiar si in cazul barbatilor predispusi la calvitie. Fa acest tratament de doua ori pe saptamana, inainte de a te spala pe cap.

 

E un excelent pesticid

Ganganiile care-ti distrug gradina se sperie nevoie mare de usturoi! Iata cum poti realiza un spray pesticid: zdrobeste trei capatani de usturoi si lasa-le 24 de ore intr-un vas cu doua linguri de ulei mineral. Indeparteaza apoi usturoiul, uleiul amesteca-l cu o lingura de detergent  pentru vase, adauga apa si pune lichidul intr-un recipent cu atomizor. Pulverizeaza apoi peste plantele infestate.

 

Repara sticla

Stiai ca usturoiul este un excelent adeziv natural? El poate fi folosit pentru a astupa microfisurile din sticla, impiedicand astfel ca geamul sa se sparga din cauza lor. Zdrobeste un catel de usturoi si cu sucul unge bine sticla, in zona afectata de fisuri, pana cand lichidul patrunde in interior. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu