Filled Under: , , , , , , ,

Frunzele de vita de vie au efect medicinal


Cu substantele cu efect medicinal din frunzele de vita-de-vie se trateaza in special bolile venelor, precum si varicele. In gastronomie, frunzele de vita-de-vie sunt utilizate atat sub forma proaspata cat si conservata, ca baza pentru unele mancaruri sau ca accesoriu picant. Aroma acra-picanta a frunzelor fragede, taiate marunt, da savoare supelor, salatelor si sosurilor.

Culegerea frunzelor de vita-de-vie este indicat sa se faca la inceputul verii, cand tesuturile sunt inca fragede. Frunzele uscate se pot folosi pentru ceaiuri, impotriva starilor diareice. Pentru prepararea ceaiului se pot utiliza si frunzele proaspete de vita-de-vie, insa in stare uscata se pot pastra timp indelungat.

In cazul in care frunzele se vor conserva, se spala inainte, se indeparteaza pedunculii acestora, se oparesc un minut, apoi se racesc cu apa calda. Frunzele se aseaza apoi intr-un borcan cu inchidere etansa si se sterilizeaza prin pasteurizare la 70° C. Borcanele se lasa sa se raceasca in recipientul in care au fost pasteurizate. Frunzele de vita-de-vie astfel conservate pot fi folosite fara probleme timp de doi ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu