Filled Under: , , , , , ,

Vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen?

Îți poți tonifica mușchii abdomenului făcând abdomene și poți pierde în greutate prin urmarea unei diete, dar asta nu înseamnă întotdeauna că vei scăpa de grăsimea de pe abdomen.

Abdomenele pot ajuta în mod superficial, dar cea mai bună metodă de a scăpa de grăsimea din zona abdomenului implică efectuarea de exerciții de tipuri diferite. Află cum poți aborda problema cel mai bine pentru a scăpa de grăsimea nedorită și a-ți proteja, pe termen lung, sănătatea.

Ce exerciții să faci pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Nu contează dacă preferi alergatul sau mersul pe bicicletă atâta timp cât depui efort de câteva ori pe săptămână. Poți utiliza biciclete staționare, să faci exerciții aerobice sau chiar antrenament regulat, ceea ce te ajută să combini exercițiile cardio de mare intensitate cu exerciții de intensitate mică.

Un studiu efectuat la Universitatea Duke preciza că poți opri cu ușurință acumularea de grăsime pe abdomen cu puține exerciții simple cum ar fi mersul pe jos timp de 30 de minute, 6 zile pe săptămână. Pentru a începe arderea grăsimii de pe abdomen, trebuie să faci exerciții din ce în ce mai des. De exemplu, dacă te decizi să faci jogging pentru 30 de minute pe zi, 6 zile pe săptămână și vei obține o scădere a acesteia de până la 7% în 8 luni.

Pe lângă exercițiile cardiovasculare, cele mai bune metode de a scăpa de grăsimea abdominală mai repede includ exercițiile în care se folosesc greutăți (făcute de 2-3 ori pe săptămână). Sesiunile de exerciții pot să nu fie lungi, dar trebuie să fie serioase.

Ce să mănânci pentru a scăpa de grăsimea abdominală

Una dintre cele mai bune metode de a scăpa de grăsimea de pe abdoment este să mănânci tipul corect de grăsimi. Grăsimile trans sunt cele mai rele, însă grăsimile monosaturate te pot ajuta să-ți atingi scopul.

Uleiul de măsline este una dintre cele mai bune metode de a mânca grăsimi sănătoase, fie adăugat în salate, fie în alte mâncăruri. În același timp, trebuie să pui accent pe grăsimile bogate în Omega 3, ce se găsesc în somon, avocado și multe tipuri de nuci. Alt tip de grăsimi sănătoase, grăsimile polisaturate, pot deasemnea să ajute procesul digestiei, trimițând semnale creierului atunci când ești sătulă, și sunt cel mai des întâlnite în semințele de pin.

Ce să NU mănânci pentru a scăpa de grăsimea abdominală

Cel mai mare formator de grăsime în zona abdomenului este consumul de zahăr. Atunci când organismul procesează mari cantități de zahăr, îl va transforma întotdeauna în grăsimile ce înconjoară organele interne și în grăsimea abdominală. Luptă împotriva poftei de dulciuri consumând mai multe fructe și alimente bogate în fibre. Ronțăie nuci și vei asimila și grăsimi sănătoase.

Alcoolul este o altă mare problemă, deoarece conține multe calorii. Un pahar de vin roșu pe zi nu reprezintă o problemă. De fapt, chiar îți menține sistemul cardiovascular sănătos. Problema adevărată este excesul de alcool, chiar dacă asta nu se întâmplă decât o dată pe lună.

Dormi suficient

Trebuie să dormi între 6 și 7 ore pe noapte dacă vrei să rămâi sănătoasă și pe viitor. Dormitul în plus poate fi la fel de dăunător ca dormitul insuficient atunci când vine vorba de grăsimea abdominală. Chiar dacă vrei să dormi mai mult sau trebuie să dormi mai puțin, încearcă să menții aceleași ore de somn și nu lucra noaptea. Dacă nu dormi destul, acest lucru are un mare impact asupra hormonilor tăi și îți poate influența controlul impulsurilor.

Trebuie să lucrezi la gestionarea stresului

Cu cât ești mai stresat, cu atât este mai probabil că vei mânca mai mult și vei lua în greutate chiar dacă mânci aceleași mâncăruri, scrie fabuloase.ro. Una dintre cele mai bune metode de a scăpa de grăsimea abdominală este să îți controlezi nivelul de stres. Poți beneficia de pe urma meditației, a mai multor exerciții și pur și simplu a timpului pentru tine însuți. Chiar și încetinirea respirației atunci când simți că ești neliniștită te poate ajuta să reduci nivelul de stres.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu