Filled Under: , , , , , , ,

Ucraina in prag de razboi civil

Cel putin 22 persoane au fost ucise, iar sute de persoane au fost ranite in urma confictelor violente care au izbucnit marti in Ucraina, in zona Parlamentului din Kiev.
Dupa trei luni de conflicte intre manifestantii opozitiei si fortele de ordine, actele de violenta s-au accentuat in contextul in care presedintele Viktor Ianukovici a blocat proiectele cu privire la numirea unui nou guvern de coalitie si reducerea atributiilor sale.
Opozitia a incercat sa depuna in Parlament o propunere privind schimbarea Constitutiei cu una asemanatoare celei din 2004, prin care presedintele si-ar pierde o parte dintre atributii, inclusiv pe aceea de a numi premierul tarii. Aliatii presedintelui din Parlament au blocat aceasta propunere.
06:34 - Viktor Ianukovici a transmis un mesaj familiilor celor care au murit in urma violentelor din Ucraina. "Dragi persoane care ati pierdut pe cineva drag in acest conflict fara sens, permite-ti-mi sa imi exprim compasiunea pentru voi. Stiu ca aceste cuvinte nu ajuta. Am inteles ca ati suferit o tragedie, dar vreau sa simtiti in aceste momente sprijinul si regretul meu sincer".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu