Filled Under: , , , , , ,

Nokia lanseaza telefonul cu Android

Nokia pregătește lansarea unui nou smartphone, primul cu sitemul de operare Android. Potrivit The Wall Street Journal, Nokia va prezenta la târgul internațional de gadgeturi mobile de la Barcelona un smartphone denumit „Normandy”.
Nokia Normandy ar putea fi lansat cu o interfață ușor modificiată a sistemului de operare Android. De asemenea, este posibil că viitorul telefon cu Android să aibă integrate mai multe servicii ale Microsoft, compania care a cumpărat divizia de telefoane a companiei finlandeze.
Smartphone-ul Nokia cu Android ar urma să intre în categoria celor low-cost și ar putea avea specificații tehnice modeste, precum 4GB capacitate de stocare sau 512MB RAM.
Nokia a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft pentru 7,2 miliarde, în toamna anului trecut. Nokia a preferat să vândă doar telefoanele, să transfere echipa de dezvoltare a smartphone-urilor din Finlanda către Microsoft, dar să rămână în continuare să dezvolte alt gen de produse tehnologice.
Potrivit înțelegerii dintre Nokia şi Microsoft, finalndezii ar putea din nou să vândă gadgeturi sub brand propriu începând cu 2016, lucru greu de realizat, potrivit analiştilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu