Filled Under: , , , , , ,

Manchester City vs FC Barcelona meci pe 18 februarie 2014

City vs Barca | Duelul strategiilor opuse: echipa construita cu bani vs echipa construita in timp. Analiza
Probabil cele mai tari meciuri din acest sezon de Champions League vor avea loc in optimile de finala - in afara duelului dintre Bayern si Arsenal, atrage atentia dubla dintre Manchester City si FC Barcelona. Doua echipe impresionante, construite cu filosofii de fotbal diametral opuse. Primul meci va avea loc pe Etihad pe 18 februarie, returul de pe Nou Camp avand loc pe 12 martie.

Manchester City

Liderul din Premier League din acest moment a reusit in premiera calificarea in optimile Champions League si are un sezon cu adevarat extraordinar. Preluata de Manuel Pellegrini in vara anului trecut, Manchester City are deja una dintre cele mai tari ofensive din istoria fotbalului. Si este vazuta ca a 5-a favorita la cucerirea trofeului Champions League in acest sezon.
De ce spunem ca Manchester City are una dintre cele mai bune ofensive din istorie? Pentru ca realizarile echipei care i-a dat 11 goluri tur-retur lui Tottenham sunt uimitoare - "cetatenii" au marcat 115 pana acum in acest sezon in toate competitiile! Media de 3,1 de goluri pe meci reusita de City poate duce la un record impresionant - daca reusesc calificarea in finalele Champions League si Cupa Angliei si isi pastreaza media de goluri pe meci, City va termina sezonul cu 198 de goluri!
12 oameni au marcat pentru Man City in acest sezon, principalul pericol pentru defensivele adverse fiind Sergio 'Kun' Aguero, cel care are 26 de goluri in toate competitiile. Atacantul argentinian s-a accidentat insa la meciul cu Tottenham si este incert pentru meciul tur cu Barcelona. Urmatorii in top sunt Alvaro Negredo (23 de goluri), Edin Dzeko (17 goluri) si Yaya Toure (15 goluri).
Exista insa o diferenta uriasa intre Manchester City si Barcelona - echipa lui Manuel Pellegrini a fost construita cheltuindu-se o suma imensa de bani! 116 milioane de euro au fost cheltuite in vara anului trecut pentru transferuri - in total, de cand seicii au preluat echipa, s-au cheltuit 759.8 milioane de euro numai pe transferuri! Iar Man City este una dintre principalele vizate de regulamentul UEFA in ceea ce priveste Fair-Play-ul financiar, ei anuntand ca au avut pierderi in sezonul trecut de 62,7 milioane de euro, cu 17,7 milioane peste limita acceptata. Insa raportul oficial va fi publicat in luna mai iar cei de la City spera ca, dupa ce banii cheltuiti pentru infrastructura si dezvoltarea centrelor de dezvoltare, sume care nu sunt luate in calcul cand se face raportul, vor fi sub limita impusa de UEFA.

Echipe probabile:
Manchester City
Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov - Nasri, Fernandinho, Javi Garcia, Silva, Yaya Toure - Negredo
FC Barcelona
Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Xavi, Cesc - Alexis, Messi, Iniesta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu