Când aparatul digestiv este încărcat cu mâncare grasă, acidul gastric
urcă spre partea superioară dând senzaţia de arsură la stomac, iar
imediat după apariţia simptomelor este recomandat să se consume o cană
cu suc de morcovi. La fel de eficientă este şi infuzia din flori de
salcâm sau de muşeţel. În paralel, se înghit zilnic câte 15 boabe de
muştar sfărâmate, o linguriţă de seminţe de anason şi se mestecă încet
felii de cartof crud. Se mai pot folosi cu succes şi boabe de ienupăr
(câte 10-15), care se ronţăie împreună cu o linguriţă de seminţe de
anason sau de muştar.
Uneori, arsurile la stomac pot surveni şi din cauza acidităţii prea
mari sau ca urmare a manifestării unor gastrite. Iar în aceste cazuri se
prepară o cremă din două linguri de caimac de lapte, tot atâtea
gălbenuşuri de ou şi două linguri de miere, toate aceste ingrediente
amestecându-se şi „bătându-se” bine. Crema obţinută se consumă de trei
ori/zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.
Pentru înlăturarea efectelor neplăcute ale mâncatului pe săturate,
respectiv a senzaţiei de arsură la stomac, greaţă, disconfort, digestie
anevoioasă şi chiar durere, fitoterapeuţii recomandă un ceai foarte
eficient: o parte de gălbenele şi câte două părţi de sunătoare, roiniţă
şi flori de salcâm. Se folosesc două linguriţe de amestec la o cană de
apă clocotită şi se infuzează timp de zece minute. Ceaiul se bea călduţ,
câte una-două căni la nevoie. Amestecul se poate consuma şi sub formă
de pulbere, câte o linguriţă, în combinaţie cu miere de albine.
Filled Under: arsuri la stomac, digestie, Leacuri din natura, sanatate
Leac pentru arsurile la stomac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu