Filled Under: , , ,

Leac pentru arsurile la stomac

Când aparatul digestiv este încărcat cu mâncare grasă, acidul gastric urcă spre partea superioară dând senzaţia de arsură la stomac, iar imediat după apariţia simptomelor este recomandat să se consume o cană cu suc de morcovi. La fel de eficientă este şi infuzia din flori de salcâm sau de muşeţel. În paralel, se înghit zilnic câte 15 boabe de muştar sfărâmate, o linguriţă de seminţe de anason şi se mestecă încet felii de cartof crud. Se mai pot folosi cu succes şi boabe de ienupăr (câte 10-15), care se ronţăie împreună cu o linguriţă de seminţe de anason sau de muştar.
Uneori, arsurile la stomac pot surveni şi din cauza acidităţii prea mari sau ca urmare a manifestării unor gastrite. Iar în aceste cazuri se prepară o cremă din două linguri de caimac de lapte, tot atâtea gălbenuşuri de ou şi două linguri de miere, toate aceste ingrediente amestecându-se şi „bătându-se” bine. Crema obţinută se consumă de trei ori/zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.
Pentru înlăturarea efectelor neplăcute ale mâncatului pe săturate, respectiv a senzaţiei de arsură la stomac, greaţă, disconfort, digestie anevoioasă şi chiar durere, fitoterapeuţii recomandă un ceai foarte eficient: o parte de gălbenele şi câte două părţi de sunătoare, roiniţă şi flori de salcâm. Se folosesc două linguriţe de amestec la o cană de apă clocotită şi se infuzează timp de zece minute. Ceaiul se bea călduţ, câte una-două căni la nevoie. Amestecul se poate consuma şi sub formă de pulbere, câte o linguriţă, în combinaţie cu miere de albine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu