Filled Under: , , , , , ,

De ce nu scapam de grasimea de pe burta?

Ai incercat din rasputeri sa scapi de burta ca sa ai un abdomen perfect tonifiat? In cazul in care nu ai reusit, fii atenta la cateva lucruri pe care este posibil sa le faci si care te impiedica sa scapi de grasimea de pe burta:

1. Nu consumi suficient de multe alimente bogate in magneziu

Corpul nostru are nevoie de magneziu pentru a functiona bine. Pe langa beneficiile pe care le aduce, magneziul este un mineral care ajuta in cura de slabire. Potrivit unui studiu aparut in 2013 in publicatia Journal of Nutrition se pare ca cu cat ai un nivel mai ridicat de magneziu cu atat slabesti mai usor. O alta cercetare scoate la iveala efectul anti-balonare pe care-l are magneziul, deoarece reduce retentia de lichide in timpul ciclului menstrual.

Consuma alimente bogate in magneziu, cum ar fi verdeturile, leguminoasele si nucile/semintele.

2. Nu faci antrenamentele potrivite

Alergarea poate sa functioneze la inceputul antrenamentului si sa te ajute sa slabesti. Insa, retine ca metabolismul se adapteaza si va arde mai putine calorii. De aceea trebuie sa iei in considerare si alte antrenamente/exercitii care te ajuta sa continui lupta impotriva grasimii abdominale. Ridicarea greutatilor va lucra mai intens si te va ajuta sa arzi mai multe calorii. De asemenea, poti sa recurgi la un program cu mai multe tipuri de antrenament, cum ar fi alergarea, inotul, ciclismul si ridicarea greutatilor pentru a scapa de grasimea de pe burta.

3. Nu dormi suficient

Lipsa somnului are un impact negativ asupra taliei tale, deoarece genereaza cresterea grelinei, un hormon care stimuleaza apetitul. Un studiu aparut in American Journal of Epidemiology arata ca femeile care obisnuiesc sa doarma 5 sau mai putine ore pe noapte au un risc cu 32% mai mare de a se ingrasa. De asemenea, iti va fi mai greu sa rezisti in fata tentatiilor culinare si vei consuma mai multe alimente bogate in grasimi.

Trebuie sa dormi intre 7-9 ore pe noapte, sa ai un program de somn pe care-l sa-l respecti si sa eviti consumul de cofeina dupa-amiaza. 

4. Esti dependenta de bauturile de tip cola

Sucurile carbogazoase contin o cantitate exagerata de zahar sau indulcitori artificiali care-ti pun in pericol silueta. Un studiu aparut in 2012 in publicatia Obesity arata o legatura clara intre consumul acestor bauturi si depunerile de grasime in zona abdominala. Inlocuieste sucurile carbogazoase cu apa plata, ceaiurile neindulcite sau apa in care sa pui cateva felii de fructe. 

5. Consumi prea multa sare

Mancarurile foarte sarate au un efect de balonare. Ai mare grija la cantitatea de sare pe care o consumi, dar si la sursele de sodiu din alte alimente procesate din comert. Tine solnita departe de tine si evita sa adaugi sare in farfurie, inlocuind-o cu diverse alte condimente pentru a intensifica aromele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu