Filled Under: , , , , ,

Ce plante sunt recomandate pentru rinichi sanatosi

Captalanul alunga durerile

Durerile cauzate de spasmele cailor urina­re provocate de calculii renali pot fi ameliorate cu ajutorul tincturii de captalan. Se adminis­treaza între 50 si 100 mg de tinctura, de do­ua ori pe zi, în timpul mesei. Tot pentru a sca­pa de dureri, e bine sa bei de cate ori ti-e sete, pe parcursul zilei, infu­zie de matasea-porum­bului. Ceaiul se prepa­ra din 30 g de planta la o cana cu apa.

Patrunjelul, diuretic natural

Un remediu accesibil împotriva calculilor re­nali îl constituie frun­zele proaspete si radaci­na de patrunjel. Aceas­ta planta are beneficiile unui veritabil medica­ment diuretic. Patrun­jelul contine uleiuri vo-latile, substante minera­le, precum si vitaminele B1, B2 si C. Daca pre­feri infuzia, atunci este indicat sa adaugi 2 g de patrunjel la 150 ml de apa si sa bei din acest amestec de 3 ori pe zi.

Merisorul dizolva pietrele

 Pentru dizolvarea cal­culilor renali, bea ceai de merisor. Aceas­ta planta contine sub­stante asemanatoare celor din medicamen­tele care trateaza liti­aza renala. Pentru a prepara ceaiul de me­risor, pune doua lin­gurite cu frunze usca­te de planta la 100 ml de apa rece. Lasa-le la macerat o ora si tre­ce apoi doar frunze­le prin strecuratoare. Fierbele în 100 ml de apa timp de 10 minu­te. Lichidul astfel obti­nut amesteca-l cu pri­ma apa. Bea zilnic do­ua cani cu ceai timp de 10 zile.
 Suc de ridichi de doua ori pe zi

 Fitoterapeutii te sfatu­iesc sa profiti de calita­tile ridichii negre si sa bei de doua ori pe zi, timp de 2-3 saptamani, suc de ridiche. Se pre­para simplu: se taie ri­dichea, se adauga mie­re sau zahar si se bea dupa ce ridichea si-a lasat sucul. Daca suferi de afectiuni ale stoma­cului, ar trebui sa con­sumi acest suc cu pre­cautie, deoarece creste aciditatea gastrica.


Urzica reduce inflamatiile

Urzica este una din­tre cele mai efici­ente plante în litia­za renala. Ea ajuta la drenarea rinichi­lor si a cailor urina­re în caz de inflamatie. Infuzia se obtine din 2-5 g de planta uscata la 150 ml de apa. Este bi­ne sa bei zilnic cate trei cani din acest ceai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu