Filled Under: , , , , , , ,

Sfecla rosie foarte bogata in vitamine si minerale

I se poate spune, pe buna dreptate, o bomba cu energie. Este atat de sanatoasa, încat ea singura, consumata proaspata, sub forma de suc ori în salate care de care mai gustoase, poate tine departe o multime de boli.

Intareste imunitatea

Pe timpul iernii, organismul este supus permanent atacului diverselor forme de virus gripal si nu numai. Pentru o protectie eficienta, este indicat sa avem o alimentatie echilibrata, bogata în vitamine si minerale. Iar sfecla-rosie contine din belsug tot ce avem nevoie pentru a lupta împotriva bolilor de sezon.

Previne cancerul

Betacianina, pigmentul care da culoarea inconfundabila acestei legume cu gust dulce-acrisor, are dovedite proprietati antioxidante. Asta înseamna ca protejeaza celulele si împiedica degenerarea lor. Are proprietati antitumorale dovedite!

Scade tensiunea

Sfecla-rosie contine mari cantitati de nitrati, substante care, odata transformate în nitriti, produc o vasodilatatie la nivelul arterelor, scazand în felul acesta tensiunea arteriala. 
 
Trateaza anemia

Este foarte bogata în fier, mineral de care organismul are nevoie pentru producerea de hemoglobina. Nu doar cei care sufera de anemie se pot bucura de aceste proprietati, ci si femeile însarcinate, cele aflate la menopauza ori persoanele pe care ciclul menstrual le saracesc de o multime de minerale si vitamine esentiale.

Suc detoxifiant

Bea în fiecare zi cel putin un pahar de suc preparat din sfecla-rosie, morcov si mar! Are gust bun si detoxifica ficatul si intestinul gros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu