Filled Under: , , , , , , ,

Tratamente naturale pentru gripa

Odata cu venirea sezonului rece, suntem tot mai expusi riscului de a face gripa sau alte afectiuni ale tractului respirator. Ne putem intari insa sistemul imunitar si putem tine la distanta numeroase boli cu ajutorul unor remedii naturale.

Usturoiul

Usturoiul are proprietati antibacteriene si antifungice, el avand capacitatea de a tine la distanta numeroase afectiuni. Atunci cand este gatit, usturoiul isi pierde din putere, fiind indicat consumul de usturoi crud cand esti bolnav, scrie Fox News.

El poate fi tocat si combinat cu apa pentru a fi baut. Astfel, corpul tau va avea mult de castigat.

Uleiul din nuca de cocos

Cantitatea ridicata de acid lauric pe care el o contine face din acest tip de ulei un produs cu proprietati antimicrobiene. El ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului, putand sa tina la distanta bolile. Uleiul din nuca de cocos poate fi pus si in mancare, in ceai sau poate fi consumat simplu.

Uleiul din ficat de cod

Nivelul ridicat de acizi grasi omega-3 din acest produs ajuta la reducerea inflamatiei. In plus, vitaminele A si D din el intaresc sistemul imunitar. Atunci cand esti bolnav, uleiul fermentat obtinut din ficat de cod te ajuta mai mult daca este luat in cantitate mai mare.

Siropul de soc

Socul este folosit de mult timp in medicina traditionala ca leac impotriva simptomelor de gripa si raceala. Florile lui sunt bogate in antocianine si flavonoide cu proprietati antioxidante, acestea ajutand la reducerea inflamatiei. Atunci cand cumperi un asemenea produs, ai grija ca el sa nu contina aditivi sau arome naturale adaugate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu