Filled Under: , , , , , , ,

Remedii naturale pentru matreata

Iritatiile scalpului, manifestate prin descuamari ale pielii care dau mancarimi insuportabile, deseori insotite de sangerari, sunt provocate de asa-numita matreata ceroasa aparuta pe o piele a capului care sufera si de exces de sebum.
Sebumul amestecat cu matreata irita pielea si se intampla ca nici cele mai de soi sampoane sa nu faca fata acestui fenomen. Pielea capului se ingrasa repede, de la o zi la alta, apar mancarimi si senzatia de usturime, iar prin scarpinat (la care cei care au scalp iritat apeleaza inevitabil) problema se agraveaza, unul dintre cele mai grave efecte fiind caderea parului.
Iata trei remedii care te ajuta sa rezolvi problema unui scalp iritat:
Masajul uleios
Nu te feri de uleiuri chiar daca ai pielea capului grasa: cele de masline, de ricin, de cocos sau uleiurile esentiale de rozmarin, lamaie, eucalipt si cedru previn iritatiile si calmeaza pruritul. Maseaza-ti scalpul de doua ori pe saptamana, inainte de baie, cu unul dintre aceste uleiuri.
Ceaiul de musetel
Prepara o infuzie concentrata (la o cana cu apa pune 3-4 pliculete de ceai de musetel), adauga cateva firicele de rozmarin, strecoara, lasa la racit si lichidul rezultat foloseste-l ca ultima apa pentru limpezirea parului. Ai grija sa ajunga pe toata suprafata scalpului.
Praful de copt
Creste aluatul, dar si increderea in tine, deoarece te scapa de pacostea de seboree de la radacina firelor de par. Fa o pasta din praf de copt si putina apa si aplica acea pasta cu degetele, ca pe o masca, pe scalp. Las-o sa actioneze o jumatate de ora si apoi spala-te pe cap.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu