Filled Under: , , , , , , , , , ,

Guvernul da cu o mana si ia cu alta


Guvernul are de luat măsuri care se bat cap în cap, pentru a atinge ţinta de deficit bugetar stabilită de Fondul Monetar Internaţional. Pe de o parte, din 2014, vor creşte salariile şi pensiile, pe de altă parte, se vor scumpi carburanţii şi se va pune impozit pe aşa-numitele construcţii speciale, precum parcările sau piscinele.

Pentru a se încadra în ţinta de deficit, Guvernul trebuie să ia masuri în mai mult domenii, precum cheltuielile cu fondurile europene, majorarea accizelor la carburanţi în funcţie de inflaţie sau lărgirea bazei de impozitare.
La conferinţa de prezentare a rezultatelor vizitei în ţara noastră, seful misiunii FMI în România, Andrea Schaechter a susţinut că Executivul de la Bucureşti trebuie să alinieze salariile din sectorul public la nivelurile prevăzute în anumite hotărâri judecătoreşti, să crească venitul minim garantat, dar şi pensiile. Toate, din 2014.
Seful FMI a menţionat că, în agenda reformelor structurale viitoare, accentul va continua să cadă pe sectoarele energie şi transporturi pentru ca acestea să devină mai transparente şi mai eficiente. Astfel încât să poată oferi servicii mai bune şi să devină o povară mai mica pentru populaţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu