Filled Under: , , , , , , , , ,

Broccoli o leguma care lupta cu cancerul

Un nou studiu dezvaluie ca, pe langa efectul lor anticancerigen, legumele crucifere sunt extrem de utile impotriva radiatiilor.
Ca si alte vegetale, broccoli contine fitonutrienti, sulforafan care au importante efecte anti-cancerigene.
Totodata, oamenii de stiinta au descoperit ca sulforafanul mareste capacitatea enzimelor de a detoxifia organismul, posibil prin alterarea genelor de expresie, cele care grabesc curatarea substantelor carcerigene.
Protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare

Broccoli a fost aleasa dintr-un numar mare de legume si fructe ca detinand cele mai ridicate capacitati cardioprotective. Cei peste 100.000 de indivizi care au participat la studiu si care au adoptat o dieta bazata pe broccoli, ceai, ceapa, mere (toate bogate in flavonoizi), prezentau un risc cu 20% mai scazut in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare.

Pentru oase mai puternice

Cand trebuie sa iti intaresti sistemul osos, alege broccoli.  O cana cu broccoli contine 74 mg de calciu si 123 mg de vitamina C care ajuta la absorbtia calciului in oase si toate aceste beneficii cu numai 44 calorii.  Broccoli este mai eficient decat portocalele, deoarece o portocala are 69 mg vitamina C, nu contine calciu si are cu aproximativ 50-60% mai multe calorii. Cat despre produsele lactate, despre care se spune ca sunt sursa sigura de calciu, acestea nu contin vimania C, ci grasimi saturate - din caterogia celor "rele". Un pahar cu lapte are 121 calorii, dintre care 42 de calorii provin din grasimi.

Previne cataracta

Contine puternici antioxidanti din familia carotidelor numiti luteina si zeaxantin, care se gasesc in cantitati mari la nivelul cristalinului sau "lentila ochiului", dupa cum mai este numit. Cei 36.000 de persoane care au participat la studiu au consumat broccoli de cel putin 2 ori pe saptamana, iar rezultatele arata ca acestia prezinta un risc cu 23% mai scazut de a dezvolta cataracta in comparatie cu persoanele care nu consuma broccoli.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu