Filled Under: , , , , , , ,

Basescu a dat un tun de 291 de hectare

Ultimul tun dat de Băsescu în România, pe banii contribuabililor este un teren de 291 de hectare, în comuna Nana din județul Călărași. Ca să cumpere terenul, Băsescu s-a folosit de instituțiile statului român, încălcând flagrant legea și Constituția.
Băsescu a devenit fermier prin intermediul fiicei sale, Ioana Băsescu. Până aici nimic în neregulă. Numai că terenul de 291 de hectare a fost cumpărat cu ajutorul a trei funcționari de stat: Adrian Rădulescu – consilier prezidențial, Lucian Papici – Procuror DNA și a lui Radu Ghețea – director CEC Bank.
Fără aceste trei persoane, Băsescu nu ar fi putut să devină fermier în comuna Nana. În timp ce uni români se chinuie și jumătate de an pentru un credit prin programul Prima Casă, ca să primească 65.000 de euro, Ioana Băsescu primește în cinci zile, un milion de euro credit agricol, deși ea habar nu are cu ce se mănâncă agricultura.
Consilierul prezidențial Adrian Rădulescu a sondat piața și a găsit terenul fertil, Lucian Papici a verificat dacă acesta este revendicat de cineva, iar Radu Ghețea i-a acordat un credit de un milion de euro, fiicei lui Băsescu.
Deși limita maximă de creditare pe care CEC Bank o poate acorda unei persoane fizice este de 700.000 de euro, fiica lui Băsescu a primit un milion de euro. Creditul a fost aprobat în doar cinci zile de la depunerea dosarului iar dobânda este una preferențială. Că deh este fiica lui Băsescu. Și abuzurile nu se opresc aici. Banca a supraevaluat terenul ca să poată să-i acorde Ioanei Băsescu, fabuloasa sumă de un milion de euro.
Pentru acest credit cadou, Radu Ghețea i-a cerut lui Băsescu să-l mențină în funcție la CEC Bank. Băsescu s-a conformat și l-a sunat pe Ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu și i-a cerut să nu îndrăznească să-l schimbe pe Ghețea.
Și uite așa a reușit Băsescu să devină fermier pe banii românilor, căci CEC Bank este o bancă de stat.
Mă întreb câte fărădelegi, furturi și bătăi de joc la adresa unui popor întreg mai poate face Băsescu fără ca vreo instituție să-l pună să plătească?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu