Filled Under: , , , , , , , ,

Plante medicinale pentru sanatate inimii

Tinctura de păducel face minuni

Nu degeaba i se mai spune şi „paznicul inimii”. Florile şi fructele de păducel combat senzaţia de „gheară în piept” şi reglează ritmul inimii.

Tinctura de păducel se prepară din 20 g de fructe uscate, care se mărunţesc şi se pun la macerat în 100 ml alcool de 60 de grade, timp de 10 zile, într-un borcan închis ermetic. Se strecoară prin tifon în sticluţe închise la culoare.

Poţi să bei câte 10-15 picături, diluate în 50 ml de apă, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Cura se ţine trei săptămâni pe lună şi are efecte benefice imediate.

Rozmarinul elimină palpitaţiile

Datorită conţinutului ridicat de flavonoide, rozmarinul reglează ritmul cardiac şi elimină neplăcerile sau palpitaţiile provocate de stările de tensiune.

Adaugă o cană cu ghimpi de rozmarin la două căni cu alcool de 60 de grade şi lasă să stea la macerat două săptămâni.

După ce ai strecurat amestecul, bea jumătate de linguriţă din el la fiecare două ore, timp de o săptămână. Apoi, redu doza şi bea acest macerat dimineaţa şi seara, înainte de masă, timp de două săptămâni.

Măceşe, pentru hipertensiune

Măceşele sunt indicate dacă ai hipertensiune, acestea prevenind apariţia hemoragiilor la nivelul arterelor sau vaselor de sânge, menajându-ţi astfel inima. Ca să prepari infuzia de măceşe, pune la fiert 500 ml de apă, las-o până clocoteşte şi adaugă două linguri de fructe zdrobite din comerţ. Ceaiul se îndulceşte cu miere şi se bea de două ori pe parcursul unei zile.

Infuzie recomandată hipotensivilor

În caz de hipotensiune arterială pe fond de insuficienţă cardiacă, poţi să prepari o infuzie din 30 de grame de frunze de vâsc, 30 de grame de frunze de mesteacăn, 30 de grame de usturoi şi 10 grame de rădăcină de valeriană.

Ceaiul se prepară din 2 linguri de amestec la o cană de apă. Se beau două căni pe zi, dimineaţa şi seara, timp de o lună.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu