Filled Under: , , , , , , ,

Finala ligii campionilor in Germania

Bayern Munchen a câştigat cu 3-0 pe terenul catalanilor şi va da piept cu Borussia Dortmund în ultimul act.

FC Barcelona nu a găsit nici aseară vreo soluţie la contracarea jocului excelent al formaţiei germane, după ce, în urmă cu o săptămână, pierduse meciul-tur cu scorul de 4-0.

Fără Lionel Messi pe teren - argentinianul a acuzat dureri în ziua meciului - catalanii au făcut un meci slab şi au primit trei goluri în partea secundă, sub privirile uluite a aproape 100.000 de spectatori.

Robben a deschis scorul după o execuţie splendidă, de la marginea careului. Apoi, Pique a marcat în propria poartă, în timp ce scorul final a fost stabilit de Thomas Muller.

În finală, Bayern va da piept cu gruparea rivală din Bundesliga - Borussia Dortmund. Este prima finală germană din Liga Campionilor.

Meciul se va disputa pe Wembley, locul unde Germania a pierdut Cupa Mondială din 1966, în urma unui gol "fantomă". Partida se anunţă a fi una foarte spectaculoasă, ambele formaţii preferând ofensiva.

Este foarte probabil ca Mario Goetze, care a suferit o accidentare, să nu fie folosit finala de la Londra. Mijlocaşul de la Dortmund va ajunge la finalul sezonului chiar la Bayern.

Borussia are un singur succes în Liga Campionilor, cucerit în 1997, după o finală cu Juventus Torino, la singura prezenţă a clubului în ultimul act.

De cealaltă parte, pentru Bayern este a treia finală doar în ultimii patru ani. Bavarezii le-au pierdut pe precedentele două, cu Inter Milano şi Chelsea Londra, însă au în palmares patru trofee: 1974, 1975, 1976 şi 2001.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu