Filled Under: , , , , , , , ,

Compania RDS acuzata de monopol

Milionarul Zoltan Teszari, care detine imperiul RCS&RDS, este acuzat de monopol si ca profita de acest lucru pentru a impune propriile reguli, in detrimentul clientilor.
Compania RCS&RDS, care se autointituleaza „lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa”, detine monopol pe aceste servicii, atat la nivel national, cat si in unele judete unde este, practic, stapan. Tocmai de aceea se si comporta ca atare. Piata de televiziune prin satelit din Romania este controlata in proportie de peste 90% de trei mari companii: RCS&RDS – Digi, Romtelecom – Dolce si UPC – Focus Sat. Potrivit datelor ANCOM, anul trecut existau 5,92 de milioane de abonati la serviciile TV, din care 3,67 milioane de abonati la serviciile TV prin cablu, 2,21 milioane de abonati la serviciile DTH (satelit) si 35.000 de abonati la serviciile IPTV. Si, tinand cont de faptul ca RCS&RDS a depasit deja pragul de 3 milioane de clienti, rezulta ca firma lui Teszari a trecut  pragul de 50%, in conditiile in care ceilalti doi operatori au impreuna maximum 40%.
Clienti umiliti
Milionarul Zoltan Teszari este acuzat ca a monopolizat piata si ca se comporta precum un stapan pe plantatie
Detinand monopol in mai multe judete, RCS&RDS isi permite sa se comporte precum un stat in stat. „In Arad este monopol RCS&RDS, nu mai exista alt operator de distributie pe cablu, asa ca trebuie sa suport in continuare cele 30 de programe unguresti la care nu ma uit precum si restul de Digi locale care nu ma intereseaza“, se plange un client din Arad pe unul dintre forumuri. Un alt oras captiv acestui operator este  Brasovul, iar lista poate continua cu Salaj, Cluj, Satu Mare, Timis etc. In legatura cu acest aspect, reprezentantii Consiliului Concurentei au declarat ca vor efectua o ancheta: „Va fi supus analizei si segmentul serviciilor de acces la infrastructura de telecomunicatii din Bucuresti, in scopul evaluarii puterii de piata a companiilor active in acest sector”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu