Filled Under: , , , , , , ,

Pelinul - Amăreala care vindecă

Pelinul- Amăreala care vindecă
În satele de câmpie, întâlnim pelinul la tot pasul. În zilele caniculare, planta răspândeşte o aromă puternică, dulce-amăruie şi ameţitoare. Nu-l afectează căldura şi nici soarele puternic; dimpotrivă, se pare că arşiţa verii îi prieşte foarte bine; pelinul nu este foarte pretenţios : nu are nevoie de multă apă şi nici de un anumit sol. În medicina populară românească, pelinul se numără printre plantele privilegiate, fiind apreciată ca o plantă magică, de simbol solar: planta alungă spiritele rele având, totodată, un efect detoxifiant, deoarece curăţă organismul de toxine şi-l revigorează.
■este un tonic puternic, actioneaza ca stimulent al digestiei si ca detoxifiant (favorizeaza eliminarea substantelor toxice din organism);
favorizeaza activitatea cerebrala;■stimuleaza rezistenta naturala a organismului, fiind de mare ajutor in zilele caniculare;
reduce febra, elimina durerile de cap, senzatia de voma si vertijul;■folosit extern, calmeaza pielea arsa de soare, favorizeaza cicatrizarea ranilor si reduce riscul suprainfectarilor.
Siropul de pelin
Decenii de-a rândul, siropul de pelin era folosit de către călugării benedictini ca un panaceu, recomandat în tratamentul problemelor digestive şi pentru eliminarea toxinelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu