Filled Under: , , , , , , , ,

Piţurcă se vede un mare antrenor

România a fost spulberată, la Amsterdam, de Olanda, scor 0-4, în preliminariile pentru CM 2014, dar Victor Piţurcă (56 de ani) crede că suntem pe drumul cel bun. Selecţionerul i-a atacat, în schimb, pe “unii oameni” care ar dori, în opinia sa, să nu ne calificăm la turneul final din Brazilia.

Piţurcă i-a atacat pe contestatari, pe motiv că ar vrea să destabilizeze echipa naţională: “Unii oameni încearcă să destabilizeze naţionala, ţelul lor fiind ca noi să nu ne calificăm la turneul final. Când începi să ai rezultate, intervin astfel de persoane lipsite de ocupaţie”. Simţindu- şi orgoliul rănit, după ce a fost atacat că ar avea salariul prea mare (n.r. – 420.000 de euro pe an), Piţi a replicat acid: “Nu am un salariu mare! Dacă e s-o luăm aşa, ar trebui să fiu plătit cu un milion de euro pe an. Şi asta timp de vreo 20 de ani”. În ceea ce priveşte şansele ca România să termine pe locul doi în grupă, selecţionerul a precizat: “Totul e pe muchie de cuţit, dar programul ne avantajează. Ungaria şi Turcia mai au câte un meci cu Olanda. Totul depinde de noi şi nu stăm la mâna nimănui”.
“Naţionala e pe un drum bun, nu? Facem reconstrucţie şi am avut câteva victorii care nu sunt întâmplătoare. Asta denotă că jucătorii au şi valoare”, a declarat Victor Piţurcă. Acesta a continuat, la DolceSport: “Lucrurile nu sunt scăpate de sub control. De când am preluat echipa, naţionala a făcut un salt calitativ. Într-adevăr, am pierdut categoric cu Olanda, jucătorii nu s-au ridicat la nivelul de concentrare specific unui asemenea nivel. Au fost două jocuri nereuşite cu Ungaria şi cu Olanda, dar şi aşa ne putem declara mulţumiţi”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu