Filled Under: , , , , , , , ,

Onicomicoza unghii galbene, tratament

Onicomicoza este o boala care afecteaza aproximativ 8-10% din totalul populatiei adulte. Este o afectiune a unghiilor cauzata de unele ciuperci parazite.

Comparativ cu alte afectiuni, onicomicozele nu sunt grave, dar sunt foarte inestetice si vin la pachet cu alte inconveniente: durere, pot afecta rapid toate unghiile sau pe cei din jur si uneori tratamentele antimicotice pot avea si efecte secundare neplacute, potrivit csid.ro.

Daca pana acum singura metoda de tratament era cea medicamentoasa, cu unguente antimicotice aplicate local, sau cu pastile, mai nou s-a descoperit ca terapia cu laser este mult mai eficienta.

“Tratamentul cu laser este singurul tratament medical cu rezultate permanente, este noninvaziv si nedureros, fara efecte adverse si favorizeaza recresterea unghiei noi si sanatoase.

Pentru eliminarea completa a micozei unghiei, sunt necesare 10 sedinte, cate o sedinta o data pe saptamana. Recomand ca adresarea la medic sa se faca de la primele semne (schimbarea culorii, dezlipirea, durere la mers) , spune dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog.

Tratamentul cu laser se realizeaza local, pe unghia afectata, iar lumina emisa de acesta trece prin unghie reusind astfel distrugerea microbului de dedesubt si eliminarea ciupercii.

Desi ciuperca este distrusa in doar cateva minute, rezultatele nu sunt vizibile imediat, deoarece este nevoie de cateva luni pentru ca unghia afectata sa creasca la loc si sa fie inlocuita printr-un tesut nou si sanatos. Aceasta metoda de tratament nu necesita pilirea sau smulgerea unghiei si nici nu afecteaza tesuturile sau pielea din jur.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu