Filled Under: , , , , , ,

Miliardarul rus Roman Abramovici si FBI-ul

Miliardarul rus Roman Abramovici a fost reţinut de către FBI, potrivit postului rus RBC TV.

Omul de afaceri, cu o avere estimată la 12 miliarde de dolari, a fost arestat în SUA. Roman Abramovici ocupă locul trei al celor mai bogaţi oameni din lume. Speculaţiile iniţiale se îndreaptă spre afacerile sale, existând suspiciuni asupra unor taxe neplătite, însă există voci care leagă reţinerea lui de moartea recentă a magnatului rus Boris Berezovski.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al miliardarului rus, John Mann, a negat informaţiile privind arestarea acestuia şi a declarat că Abramovici s-a aflat în Statele Unitem însă nu a fost reţinut sau arestat.

Contactat de Business Insider, FBI nu a confirmat sau negat informaţiile.
Lupta cu Berezovski a durat un an şi i-a adus lui Abramovici 4 miliarde de euro


Abramovici, patronul clubului Chelsea Londra a avut câştig de cauză, în 2012, într-un proces ce i-a fost intentat de oligarhul Boris Berezovski, care îi solicita proprietarului grupării de fotbal peste cinci miliarde de dolari (aproximativ 4 miliarde de euro) compensaţie în cadrul unei relaţii de afaceri din trecut.

Berezovski, 66 ani, opozant declarat al Kremlinului şi care s-a exilat în 2000 în capitala britanică fiindcă se temea pentru viaţa sa, l-a acuzat pe fostul asociat că l-a constrâns, prin "ameninţări" şi "intimidări", la vânzarea în 2001 a părţii sale din grupul petrolier rus Sibneft pentru 1,3 miliarde de dolari, sumă ce reprezenta, potrivit lui, doar o parte din adevărata valoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu