Filled Under: , , , , , , , , ,

Putem slabi in timp ce dormim?

Ducand in spate o cantitate prea mare de tesut adipos in raport cu statura si conformatia noastra, riscul problemelor de sanatate creste. Unii oameni se ingrasa mai usor decat altii, dar cu motivatie si metoda cele mai multe persoane pot pierde din kilograme, imbunatatindu-si astfel starea fizica, si se recomanda in special exercitiile aerobice regulate. Un mic dejun copios, un pranz substantial si o cina frugala sunt o garantie de sanatate, caci organismul arde mai eficient caloriile in prima parte a zilei.
Studiile par sa demonstreze ca grasimea este favorizata si de pierderea orelor de somn, tipica societatii moderne, iar privarea de somn scade nivelul de leptina, care este un mijloc de reglare a nivelului de satietate, si creste in schimb nivelul de grelina, hormon ce contribuie la cresterea apetitului. De aici si riscul de a manca prea mult si de a pune kilograme in plus. Deci pierderea somnului nocturn ne face sa consumam mai putina energie dimineata urmatoare si creste senzatia de foame. De necrezut, dar adevarat: somnul slabeste. Noaptea, grasimile se topesc in mod natural. Pentru un somn de buna calitate respectati urmatorii pasi:
- cu 6 ore inainte de culcare incetati sa mai consumati bauturi gazoase, care contin subsante stimulante precum Coca-Cola, ceai ori cafea.
- cu 3 ori inainte de culcare evitati produsele grase (mancaruri cu sos, cartofi prajiti) care raman in stomac, producand un disconfort digestiv, putin propice somnului; limitati bauturile alcoolizate, sedative, ce-i drept, dar care, pe durata lunga, destructureaza somnul, intrerupandu-l.
- cu 45 de minute inainte de culcare beti o ceasca de infuzie de passiflora si melisa sau un pahar de lapte cu miere.
- cu 20 de minute inainte de culcare puneti 1-2 picaturi de ulei esential de levantica in putina crema hidratanta si masati-va usor, tamplele  cu miscari circulare mici, ideal pentru relaxare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu