Filled Under: , , , , , ,

Cum scapam de durerile articulare?

,,Persoanele obeze care suferă de osteoatrită ar trebui să slăbească. Participanţii la un studiu nu numai că au reuşit să slăbească, ci au câştigat şi masă osoasă”, a precizat Robin Christensen, director al Spitalului Universitar din Frederiksberg din Danemarca. O dietă de opt săptămâni, pe bază de supe şi alimente bogate în proteine ajută la pierderea kilogramelor şi la ameliorarea durerilor date de osteoartrită.

Studiul a fost realizat pe 175 de persoane obeze, care sufereau de osteoartrită. Timp de opt săptămâni, participanţii au consumat supe şi shake-uri proteice, care nu au depăşit 800 de calorii pe zi. La sfârşitul celor opt săptămâni, persoanele au slăbit semificativ, iar densitatea lor osoasă a crescut.

Dieta participanţilor conţinea aminoacizi, acizi graşi, vitamine şi minerale. În plus, din dietă nu lipsesc alimentele bogate în vitamina D, esenţiale pentru sănătatea osoasă. După dietă, 60% dintre participanţi au spus că durerile s-au ameliorat şi pot merge mult mai bine. Osteoartrita sau osteoartroza este cea mai răspândită formă de artrită. Boala afectează articulaţiile coloanei vertebrale, zona şoldului, genunchii şi degetele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu